ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ο βασιλιάς ανακαλεί τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του

ισπανία-ο-βασιλιάς-ανακαλεί-τον-τίτλο-474039

Ο βασιλιάς Φίλιππος Στ’ της Ισπανίας αποφάσισε να ανακαλέσει τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του Κριστίνα, που κατηγορείται για φορολογικά εγκλήματα στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο σύζυγός της, ανακοίνωσε την Πέμπτη το παλάτι.

«Η επίσημη εφημερίδα του κράτους θα εκδώσει σήμερα, Παρασκευή τη βασιλική απόφαση σύμφωνα με την οποία η Αυτού Μεγαλειότης ανακαλεί την χρήση του τίτλου Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από την Αυτού Μεγαλειότητα, την Ινφάντα Κριστίνα» αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που παλατιού.

Η 49χρονη πριγκίπισσα κατηγορείται επίσημα για φορολογικές παραβάσεις οι οποίες σχετίζονται με προσωπικές υποθέσεις του άντρα της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, 47χρόνων.

Η δικαστική διαδικασία δεν έχει λήξει ακόμα. Ο τίτλος της δούκισσας τής είχε απονεμηθεί το 1997 από τον πατέρα της Χουάν Κάρλος ενώ ήταν ακόμα βασιλιάς. Η Κριστίνα ντε Μπορμπόν είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου.

Ο Φελίπε, 47χρόνων, ανέλαβε τον θρόνο της Ισπανίας το 2014 μετά την παραίτηση του πατέρα του, ο οποίος αντιμετώπιζε σειρά σκανδάλων, αρχής γενομένης από αυτό της κόρης και του γαμπρού του.

Ο Φελίπε έχει δεσμευτεί να επαναφέρει το κύρος της ισπανικής μοναρχίας, υποσχόμενος «έντιμη και διαφανή συμπεριφορά».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου