ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στο Πλίμουθ μετά από ένοπλη επίθεση

συναγερμός-στο-πλίμουθ-μετά-από-ένοπλ-473799

Σοβαρό περιστατικό στο Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, το απόγευμα της Πέμπτης είχε ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τον θάνατο ενός σκοπευτή, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

Από τις αστυνομικές αρχές γίνεται λόγος για αρκετές απώλειες στο σημείο, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν τραυματιστεί, με τις αρχές να κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλά θύματα σε «σοβαρό περιστατικό με πυροβόλα όπλα» στο Πλίμουθ, μετέδωσε και ρεπόρτερ του BBC επικαλούμενος ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο φερόμενος ως δράστης πιστεύεται ότι σκοτώθηκε, γράφει η εφημερίδα Telegraph.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να μεταδώσουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν σχετίζεται με υπόθεση τρομοκρατίας.

Και το SKy News ανέφερε σε ρεπορτάζ ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και θεωρείται ότι το επεισόδιο έχει τεθεί υπό έλεγχο από τις αρχές.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έγραψε στο Twitter: «Το περιστατικό στο Πλίμουθ είναι σοκαριστικό και οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες.

Βουλευτής της περιοχής Luke Pollard, έγραψε στο Twitter: «Πραγματικά ανησυχητικά νέα έρχονται από το Keyham. Σας παρακαλώ μείνετε όλοι ασφαλείς, μείνετε σπίτι και ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας».

Σε δεύτερη ανάρτησή του, μάλιστα, αναφέρει: «Ενημέρωση: Περιμένουμε επιβεβαίωση για τον αριθμό των θυμάτων αλλά αυτή δείχνει να είναι μια πολύ σκοτεινή μέρα για την πόλη και την κοινότητά μας», ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να μην αναρτούν φωτογραφίες ή βίντεο των «θυμάτων» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Να σημειωθεί πως αναρτήθηκαν πολλά βίντεο στο Twitter, τα οποία έδειχναν εικόνες από τουλάχιστον έναν νεκρό.

«Ανταποκρίθηκαμε στο περιστατικό με σημαντικό αριθμό πόρων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αντιμετώπισης επικίνδυνων περιοχών (HART), πολλών ασθενοφόρων, αερο-ασθενοφόρων, πολλών γιατρών και νοσηλευτών», ανακοίνωσε η South Western Ambulance Service.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου