ΔΙΕΘΝΗ

Η Βαλερί θα του κοστίσει ακριβά

η-βαλερί-θα-του-κοστίσει-ακριβά-473644

Μπορεί το «ροζ» σκάνδαλο και ο χωρισμός με τη Βαλερί Τριερβελέρ να φαίνεται ότι δεν θα στοιχίσουν πολιτικά στον Γάλλο πρόεδρο, ωστόσο αυτός μπορεί να χρειαστεί να βάλει το χέρι… βαθιά στην τσέπη.

Και αυτό γιατί παρόλο που ο Φρανσουά Ολάντ δεν παντρεύτηκε ποτέ τη 48χρονη δημοσιογράφο, εκείνη σκοπεύει να διεκδικήσει μεγάλη χρηματική αποζημίωση από τον πρώην σύντροφό της όταν γυρίσει από το ταξίδι της στην Ινδία.

Φαίνεται ότι ο Ολάντ, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα τον χωρισμό του με την Τριερβελέρ, έχει συμφωνήσει να συνεχίσει να πληρώνει το ενοίκιο του διαμερίσματος στην οδό Cauchy, όπου μένει η δημοσιογράφος, μέχρι εκείνη να βρει κάποιο άλλο σπίτι. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί στο «Ροτβάιλερ», όπως την αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ, αφού θέλει και οικονομική αποζημίωση, επειδή εγκατέλειψε τη θέση της παρουσιάστριας σε τοκ σόου στο κανάλι D8 για να αναλάβει καθήκοντα πρώτης κυρίας μετά την εκλογή του Ολάντ τον Μάιο του 2012. Παρόλο που εξακολουθεί να εισπράττει μισθό κριτικού βιβλίου από το περιοδικό «Paris Match», αυτός είναι αρκετά χαμηλότερος από τον προεδρικό (178.920 ευρώ ετησίως) του Ολαντ, ο οποίος το 2012 είχε δηλώσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,17 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, δικηγόροι εκτιμούν ότι η ανεπίσημη πρώην πρώτη κυρία θα μπορούσε να κερδίσει αποζημίωση και για δημόσιο εξευτελισμό, αφού ο Ολάντ την απατούσε επί δύο χρόνια με τη 41χρονη ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ εγκαταλείποντάς την όταν ο δεσμός τους είδε το φως της δημοσιότητας.

Παρόλο που τα γαλλικά δικαστήρια σπάνια αποζημιώνουν πάνω από μερικές χιλιάδες ευρώ για ψυχική οδύνη σε περιπτώσεις χωρισμού, η θέση της Τριερβελέρ είναι διαφορετική. «Η εικόνα της έχει πληγεί. Εχει υποστεί παγκόσμιο εξευτελισμό και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο», σχολίασε ο δικηγόρος Μπέρναρντ Φράου στους «Τάιμς».

Πάντως η Τριερβελέρ, στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση, στη Βομβάη της Ινδίας όπου βρίσκεται με ανθρωπιστική αποστολή, ελαφρώς κουρασμένη αλλά χαμογελαστή, είπε σε δεκάδες δημοσιογράφους που την είχαν περικυκλώσει «μην ανησυχείτε για μένα» και διευκρίνισε ότι δεν ξοδεύει «τα χρήματα του γαλλικού λαού» και ότι έχει «μόνο έναν σωματοφύλακα».

Ο σωματοφύλακας βέβαια θα απαλλαγεί μετά την Ινδία από το καθήκον του να προστατεύει την Τριερβελέρ, η οποία επίσης θα διαπιστώσει ότι έχει «κατέβει» και η ιστοσελίδα της στον κυβερνητικό ιστότοπο. «Την πρώτη φορά είχα έρθει ως δημοσιογράφος, τη δεύτερη ως πρώτη κυρία και την τρίτη χαρακτηρίστε με όπως θέλετε», προσέθεσε η Τριερβελέρ, που τόνισε ότι δεν θα ματαίωνε το ταξίδι της στην Ινδία, την οποία επισκέπτεται για τρίτη φορά.

Μάλλον ο Γάλλος πρόεδρος υποψιάζεται τι τον περιμένει, αφού σύμφωνα με συνεργάτες του που επικαλείται η εφημερίδα «Journal du Dimanche» δήλωσε ότι οι γυναίκες «του έχουν κοστίσει ακριβά», ενώ σε άρθρο του στο περιοδικό «Time» υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η προσωπική ζωή αποτελεί ορισμένες φορές πρόκληση».

Την ώρα που εκείνη βρίσκεται στην Ινδία, ο Ολάντ ταξίδεψε χθες μόνος του στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη και εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί στη Βρετανία με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, χωρίς τις συντρόφους τους. Φαίνεται ότι μετά τον χωρισμό ο Γάλλος πρόεδρος δεν επιθυμεί να φέρει την ερωμένη του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ έχει να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της γαλλικής οικονομίας. Την Κυριακή χιλιάδες υποστηρικτές δεξιών και ακροδεξιών οργανώσεων διαδήλωσαν κατά της πολιτικής του Σοσιαλιστή προέδρου στο Παρίσι, σε μια «Ημέρα Οργής» που είδε εκατοντάδες συλλήψεις και δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου