ΔΙΕΘΝΗ

Απαγορεύτηκε διαφήμιση λόγω έλλειψης… κράνους

απαγορεύτηκε-διαφήμιση-λόγω-έλλειψη-471260

Μια σκωτσέζικη διαφήμιση για την ασφαλή ποδηλασία δεν είχε πάρει όλα τα μέτρα… ασφαλείας με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η τηλεοπτική της μετάδοση καθώς η γυναίκα που εμφανίζεται να οδηγεί αμέριμνη ποδήλατο δεν φοράει κράνος.

Το διαφημιστικό σποτ, μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας της οργάνωσης Cycling Scotland, είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τους οδηγούς αυτοκινήτου να δίνουν στους συνοδοιπόρους τους ποδηλάτες περισσότερο χώρο στο δρόμο.

Ωστόσο οι διαφημιστές φαίνεται πως δεν είχαν προβλέψει την Advertising Standards Authority (ASA), την αρχή που ελέγχει το περιεχόμενο των διαφημίσεων. Η Αρχή απεφάνθη ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση δεν μπορεί να μεταδοθεί τηλεοπτικά καθώς το γεγονός ότι η ποδηλάτης δεν φοράει κράνος είναι «κοινωνικά ανεύθυνο».

Επίσης η οργάνωση δέχτηκε παράπονα για το γεγονός ότι στη διαφήμιση το ποδήλατο βρίσκεται υπερβολικά μακριά από το κράσπεδο του πεζοδρομίου.

Από την πλευρά της η Cycling Scotland απάντησε ότι το κράνος δεν είναι υποχρεωτικό για τους ποδηλάτες, φάνηκε πάντως διατεθειμένη να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της αρχής, λέγοντας ότι στις μελλοντικές της διαφημίσεις οι ποδηλάτες θα φορούν κράνος και θα οδηγούν πιο κοντά στο κράσπεδο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου