ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ασανζ φοβάται για τη ζωή του

ο-ασανζ-φοβάται-για-τη-ζωή-του-851206

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks Τζούλιαν Άσαντζ δηλώνει ότι, εάν εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατασκοπεία, θεωρεί πολύ πιθανό να δολοφονηθεί σε κάποια αμερικανική φυλακή.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται χθες στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο Άσαντζ δηλώνει ότι, εάν οι ΗΠΑ επιτύγχαναν την έκδοσή του για να τον φυλακίσουν, θα υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να τον δολοφονήσουν, «σε στυλ Τζακ Ρούμπι» το 1967.

Ο Τζακ Ρούμπι δολοφόνησε τον Λι Χάρι Οζβαλντ στις 24 Νοεμβρίου 1963, δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Οζβαλντ για τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks δήλωσε ότι εάν οι ΗΠΑ ζητήσουν την έκδοσή του «η μοίρα του θα είναι στα χέρια του Ντέιβιντ Κάμερον» και τόνισε ότι εάν ο βρετανικός λαός τον στηρίξει, τότε δύσκολα οι πολιτικοί θα πάρουν την απόφαση της έκδοσής του.

Η ακροαματική διαδικασία για την έκδοσή του στη Σουηδία θα αρχίσει στις 7 Φεβρουαρίου, αλλά αναμένεται να διαρκέσει μήνες, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων εφέσεων που έχει τη δυνατότητα να ασκήσει.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου