ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαρξ και ο Τίτο «ψήνονται» στην κόλαση σε τοιχογραφία ναού

ο-μαρξ-και-ο-τίτο-ψήνονται-στην-κόλασ-468655

Αντικείμενο εντυπωσιασμού και συζητήσεων συνεχίζουν να αποτελούν οι τοιχογραφίες στο ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα.

Μετά την τοιχογραφία των κτητόρων όπου απεικονίζεται ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιος να πρωτοστατεί, ενώ απουσιάζει ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος, μία άλλη τοιχογραφία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στην παρουσίαση των δεινών της κολάσεως καθαρά απεικονίζεται ο νυν πρόεδρος της βουλής του Μαυροβουνίου Ράνκο Κριβόκαπιτς ενώ δίπλα του στην πυρά “ψήνονται” ο Μαρξ, ο Ένγκελς και ο Τίτο.

Ο πρωθιερέας του Ναού, Βέλιμπορ Τζόμιτς θεωρεί περιττό να δώσει εξηγήσεις για το πώς πέρασαν τις πύλες της κολάσεως, ο Μαρξ, ο Ένγκελς και ο Τίτο, ενώ για τον Κριβόκαπιτς αναφέρει ότι τον περιμένει η κόλαση “εξαιτίας του πολέμου που έκανε κατά της μητρόπολης του Μαυροβουνίου”.

Κάποιοι επισκέπτες, σε άλλη τοιχογραφία του Ναού, διέκριναν και το πρόσωπο του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς. Ο πρωθιερέας Τζόμιτς δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο και καλεί όλους όσοι θέλουν να διαπιστώσουν τι κρύβεται στις τοιχογραφίες να επισκεφτούν το Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου