ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ενισχύει το πυρηνικό οπλοστάσιό της

η-ρωσία-ενισχύει-το-πυρηνικό-οπλοστάσ-467618

Περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους θα προσθέσει φέτος η Ρωσία στο πυρηνικό οπλοστάσιό της, δήλωσε την Τρίτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο υφυπουργός Αμυνας Ανατόλι Αντόνοφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να παρασύρει τη Μόσχα σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών.

Η ανακοίνωση Πούτιν ήρθε μία ημέρα αφού ρώσοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν το σχέδιο των ΗΠΑ να αποθηκεύσει άρματα μάχης και βαρέα όπλα σε χώρες του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο αυτό την πιο επιθετική αμερικανική ενέργεια μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Περισσότεροι από 40 νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι ικανοί να ξεπεράσουν ακόμη και τα πιο εξελιγμένα τεχνικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας θα προστεθούν φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο», δήλωσε ο Πούτιν περιστοιχισμένος από αξιωματικούς του Στρατού σε μια στρατιωτική έκθεση όπλων.

Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι, αν οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους να αποθηκεύσουν βαρύ στρατιωτικό οπλισμό στην Ανατολική Ευρώπη, περιλαμβανομένων των κρατών της Βαλτικής που ανήκαν άλλοτε στη Σοβιετική Ενωση, η Μόσχα θα απαντήσει.

«Το αίσθημα είναι ότι οι συνάδελφοί μας των χωρών του ΝΑΤΟ μας ωθούν σε μια κούρσα εξοπλισμών», υπογράμμισε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο ρώσος υφυπουργός Αμυνας Ανατόλι Αντόνοφ στο περιθώριο της στρατιωτικής έκθεσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου