ΔΙΕΘΝΗ

Οι υποστηρικτές Ρούσεφ στο δρόμο, η κυβέρνηση φυλλορροεί

οι-υποστηρικτές-ρούσεφ-στο-δρόμο-η-κυβ-46729

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ παλεύει να κρατήσει τα κόμματα που την στηρίζουν στο κυβερνητικό σχήμα, και οι υποστηρικτές της διοργανώνουν συγκεντρώσεις εναντίον της αποπομπής της, με τον προκάτοχό της Λούλα στην πρώτη γραμμή. Την ίδια ώρα όμως, οι παραιτήσεις στην κυβέρνηση έρχονται η μία μετά την άλλη -με τελευταίο τον υπουργό Αθλητισμού, λίγους μήνες μάλιστα πριν τους Ολυμπιακούς.

Καθώς η πολιτική κρίση στη χώρα επιταχύνθηκε ραγδαία με τον διορισμό του Λούλα σε κυβερνητική θέση, η Ρούσεφ προσπαθεί να κρατήσει τα κόμματα που στηρίζουν την (μέχρι πρότινος εξακομματική) κυβέρνησή της ενώ απορρίπτει ως πραξικόπημα την απόπειρα αποπομπής της.

Με προμετωπίδα το συνδικάτο CUT, το μεγαλύτερο της χώρας, οι υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος καλούν την Πέμπτη σε συγκεντρώσεις υποστήριξης σε πάνω από 31 πόλεις της χώρας.

Οι διοργανωτές υπογράμμισαν ότι στο δρόμο θα κατεβεί και ο τέως πρόεδρος Λούλα: «Με τη συμμετοχή του, ο λαός θα παλέψει για τα δικαιώματά του» ανέφεραν στο κάλεσμά τους. Ο ίδιος έχει μπει με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη, αναρτώντας στο Διαδίκτυο βίντεο που καταγγέλλουν το «πραξικόπημα».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου