ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας αγιοποιεί δύο φτωχά παιδιά που είδαν όραμα την Παναγία πριν 100 χρόνια

ο-πάπας-αγιοποιεί-δύο-φτωχά-παιδιά-που-466833

Στην Πορτογαλία, όπου το επίπεδο της φτώχειας είναι από τα υψηλότερα όχι μόνο στη χώρα της Ιβηρικής, αλλά σε όλη την Ευρώπη, ταξίδεψε ο Πάπας Φραγκίσκος. Σκοπός του ταξιδιού είναι να απονεμηθούν τιμές σε δύο παιδιά φτωχής οικογένειας, τα οποία, πριν από 100 χρόνια, είχαν όραμα με την Παναγία, σηματοδοτώντας μίας από σημαντικότερες στιγμές της Καθολικής Εκκλησίας. Η απόφαση του Βατικανού είναι να αγιοποιηθούν τα παιδιά και για τον λόγο αυτό έχει οργανωθεί μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν τους, με την παρουσία καρδιναλίων και εκπροσώπων απ’ όλες τις Καθολικές Εκκλησίες ανά τον κόσμο. Πρόκειται για δύο παιδιά μίας οικογένειας βοσκών, τα οποία δεν είχαν πάει σχολείο, τη μαύρη εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τον Πάπα υποδέχτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί με σημαίες όχι μόνο από την Πορτογαλία, αλλά τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και την Κούβα, περιμένοντας με τις ώρες στην ύπαιθρο την άφιξη του Ποντίφικα. Το γεγονός έχει παγκόσμια απήχηση, καθώς στην περιοχή τηςε Φατίμα, όπου θα διεξαχθεί η τελετή αγιοποίησης, έχουν σπεύσει ομάδες πιστών απ’ όλον τον πλανήτη, ακολουθώντας το τελετουργικό προσκυνήματος με τα γόνατα. Μεταφέρουν κομπολόγια, κεριά και τριαντάφυλλα, τα οποία αφιερώνουν στο άγαλμα της Παναγίας Φατιμά.

Στις 13 Μαΐου 1917, τα δύο παιδιά βοσκούσαν τα πρόβατά τους. Τότε, είδαν τα πρώτα οράματα με την Παναγία. Είπαν ότι τους αποκάλυψε τρία «μυστικά». Το ένα ήταν η «κόλαση» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το δεύτερο ήταν η άνοδος και η πτώση του κομμμουνισμού. Το τρίτο ήταν το θάνατος ενός Πάπα. Τους παρότρυνε να προσεύχονται για ειρήνη και να απομακρυνθούν από την αμαρτία.

Τα οράματα των δύο φτωχών παιδιών αρχικώς αμφισβητήθηκαν από την τοπική Καθολική Εκκλησία. Σχεδόν 13 χρόνια μετά, το 1930, η ιστορία έγινε αποδεκτή και αναγνωρίστηκε. Ο Φρανσίσκο και η Γιασίντα Μάρτο, είδαν την Παναγία όταν ήταν 9 και 7 ετών αντίστοιχα. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πέθαναν από γρίπη δύο χρόνια μετά.

Η Φατιμά συνδέεται με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β’, δεδομένου ότι ο γεννημένος από Πολωνούς γονείς Άγιος επιβεβαίωσε την Παναγία με την απώλεια της ζωής του το 1981, όταν ένας δολοφόνος τον πυροβόλησε στο πανηγύρι της πορτογαλικής περιοχής στις 13 Μαΐου, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αλλά ως από θαύμα σώθηκε. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος έκανε το πρώτο από τα τρία προσκυνήματα του στη Φάτιμα τον επόμενο Μάιο και μια από τις σφαίρες που στράφηκαν εναντίον του, κοσμεί το στέμμα της Παναγίας στο ιερό.

Σε μήνυμά του μέσω βίντεο, την παραμονή της αναχώρησής του, ο Φραγκίσκος παρότρυνε όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν, φυσικά ή πνευματικά, στη Φατιμά. «Μαζί με όλους μας που θα σχηματίσουμε μια καρδιά και ψυχή, θα σας εμπιστευτώ στην Παναγία ζητώντας της να ψιθυρίσει σε καθέναν από σας:” Η Άμωμη Καρδιά Μου θα είναι το καταφύγιό σας και το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στον Θεό».

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου