ΔΙΕΘΝΗ

Μινεάπολη: Δεν διώκονται 2 λευκοί αστυνομικοί για τον θάνατο Αφροαμερικανού

μινεάπολη-δεν-διώκονται-2-λευκοί-αστυν-46607

Δύο αστυνομικοί στη Μινεάπολη των ΗΠΑ που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο θανάσιμου τραυματισμού 24χρονου μαύρου, δεν θα διωχθούν ποινικά σύμφωνα με την εισαγγελία της πόλης.

Ο Μάικ Φρίμαν, εισαγγελέας της περιοχής υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές ο Τζαμάρ Κλαρκ δεν φορούσε χειροπέδες και προσπάθησε να προσεγγίσει στο όπλο ενός αστυνομικού.

Ο Κλαρκ ήρθε στα χέρια με τους αστυνονομικούς Μαρκ Ρίνγκεμπεργκ και Ντάστιν Σουάρζι που είναι λευκοί, ενώ δεν φορούσε χειροπέδες και σε μία στιγμή είχε το χέρι του, στο όπλο ενός αστυνομικού, υποστήριξε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι αν δεν έκαναν χρήση “θανάσιμης βίας” ο Κλαρκ θα έπαιρνε το όπλο. ” Ο καθένας από τους αστυνομικούς εξέφρασε το φόβο του, ότι θα είχε πυροβοληθεί. Στη συνέχεια, το εισαγγελικό γραφείο αποφάνθηκε ότι δε συντρέχουν οι λόγοι για να τους απαγγελθούν κατηγορίες,” εξήγησε ο Φρίμαν.

Το περιστατικό αυτό, καταγράφεται σε μία περίοδο κατά την οποία διεξάγονται συζητήσεις σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ σχετικά με τη χρήση “υπερβολικής βίας” από τους αστυνομικούς κυρίως κατά των μαύρων.

Η Μινεάπολη συμπεριλαμβάνεται στις αμερικανικές πόλεις όπου έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις, μετά τη χρήση όπλων από την αστυνομία.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου