ΔΙΕΘΝΗ

Ακόμα ψάχνουν ζώα στην Τιφλίδα (εικόνες)

ακόμα-ψάχνουν-ζώα-στην-τιφλίδα-εικόνε-461459

Δεύτερη τίγρη αναζητούν οι αρχές της Γεωργίας, δύο ημέρες αφότου σκότωσαν μια άλλη η οποία επιτέθηκε σε έναν άνδρα και τον σκότωσε.

«Τουλάχιστον 15 κάτοικοι είδαν ένα μεγάλο αιλουροειδές» στα προάστια της πόλης, είπε στη δημόσια τηλεόραση ένας επαγγελματίας κυνηγός, ο Γκιόργκι Μετρεβίλι, ο οποίος συμμετέχει στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του ζώου.

«Η αναζήτηση είναι σε εξέλιξη», συμπλήρωσε. Από την πλευρά του ο Γκιόργκι Γκιμπράτζε, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Γεωργίας είπε πως οι «επαγγελματίες εφοδιασμένοι με ηρεμιστικά βέλη μετέχουν στην επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ζώων που δραπέτευσαν».

Η πρώτη τίγρης ήταν κρυμμένη στην αποθήκη του άτυχου άνδρα. Οταν αυτός άνοιξε την πόρτα το άγριο ζώο πήδηξε πάνω του και τον τραυμάτισε θανάσιμα στο λαιμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν την τίγρη που φέρεται να επιτέθηκε στον άνδρα και να την σκοτώσουν.

Οι τίγρεις, όπως και εκατοντάδες ζώα, το έσκασαν από το ζωολογικό κήπο της Τιφλίδας, μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. Τα μισά από τα 600 ζώα πνίγηκαν ή σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας αφού δραπέτευσαν και κυκλοφορούσαν ελεύθερα σε όλη την πόλη.

Από τις πλημμύρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις φύλακες του ζωολογικού κήπου.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου