ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

γερμανία-σε-καραντίνα-όσοι-επιστρέφο-461310
Στις περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω της πανδημίας κατατάσσει στο εξής η Γερμανία τις περιοχές της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Αντιθέτως, αφαίρεσε από τη Λίστα την Καταλονία, τη Βαλένιδα και τα Κανάρια Νησιά.

Η ταξιδιωτική οδηγία θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι ταξιδιώτες, οι οποίοι βρέθηκαν τις τελευταίες δέκα ημέρες πριν από την είσοδό τους στη Γερμανία σε μία περιοχή, η οποία κατά τη χρονική στιγμή της ειδόδου τους στη χώρα ήταν χαρακτηρισμένη ως υψηλού κινδύνου (όχι σε περιοχή με εξαιρετικά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ούτε σε περιοχή με μεταλλάξεις του ιού), π.χ. στην Ελλάδα, θα πρέπει το αργότερο 48 ώρες μετά την είσοδό τους στη χώρα να διαθέτουν αποδεικτικό τεστ, βεβαίωση ανάρρωσης ή βεβαίωση εμβολιασμού.

Παράλληλα, ταξιδιώτες, οι οποίοι πριν την είσοδό τους στη Γερμανία βρέθηκαν σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου υποχρεούνται κατά βάση να επιστρέψουν άμεσα στον τόπο διαμονής τους η σε ένα άλλο κατάλληλο κατάλυμα (π.χ. ξενοδοχείο) και να παραμείνουν μετά την άφιξή τους εκεί μόνιμα (καραντίνα). Η διάρκεια της καραντίνας για ταξιδιώτες οι οποίοι είχαν επισκεφθεί προηγουμένως περιοχές υψηλού κινδύνου ή περιοχές με εξαιρετικά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο είναι 10 ημέρες. Η διάρκεια της καραντίνας για ταξιδιώτες οι οποίοι είχαν επισκεφθεί προηγουμένως περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί μεταλλάξεις του ιού είναι 14 ημέρες.

Πηγή: Reporter.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου