ΔΙΕΘΝΗ

Στην Αίγυπτο έφτασε ο Ελ Μπαραντέι

στην-αίγυπτο-έφτασε-ο-ελ-μπαραντέι-461048

Στην Αίγυπτο επέστρεψε ο Μοχάμεντ ελ-Μπαραντέι, υπέρμαχος των πολιτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα και πρόσωπο αναφοράς για πολλούς από τους διαδηλωτές που ξεχύνονται καθημερινά στους δρόμους ζητώντας τον τερματισμό της 30ετούς κυριαρχίας του Χόσνι Μουμπάρακ. «Η χώρα πρέπει να αλλάξει» είπε ο Ελ-Μπαραντέι αναχωρώντας αεροπορικώς για το Κάιρο, και τόνισε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την εξουσία για μεταβατική περίοδο εάν το λαός το ζητήσει.

«Εάν ο λαός θέλει να ηγηθώ της μετάβασης, δεν θα τον απογοητεύσω» δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Βιέννης με προορισμό το Κάιρο για να βρεθεί στο πλευρό των διαδηλωτών και να μετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση της Παρασκευής.

Ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι, στα ηνία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επί 12 χρόνια, αποτελεί για πολλούς διαδηλωτές πρόσωπο αναφοράς.

Ωστόσο, κατά τους επικριτές του θα έπρεπε να ζήσει περισσότερο στη χώρα του -διαμένει στη Βιέννη- προκειμένου να συνενώσει τις αποδυναμωμένες ομάδες της αντιπολίτευσης σε ένα ισχυρό κίνημα αλλαγής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου