ΔΙΕΘΝΗ

Το αποτυχημένο tweet της Delta Airlines για τον αγώνα ΗΠΑ – Γκάνα

το-αποτυχημένο-tweet-της-delta-airlines-για-τον-αγώνα-η-460033

Ας ελπίσουμε ότι οι πιλότοι της Delta Airlines έχουν καλύτερη αίσθηση της γεωγραφίας σε σχέση με αυτούς που διαχειρίζονται το προφίλ της εταιρείας στο twitter!

Το αποτυχημένο tweet της Delta Airlines για τον αγώνα ΗΠΑ – Γκάνα
Σε μια προσπάθεια να συγχαρεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη νίκη 2-1 επί της Γκάνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο τη Δευτέρα, η εταιρεία ανήρτησε δύο εικόνες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα δύο έθνη: το Άγαλμα της Ελευθερίας και μια … καμηλοπάρδαλη.

Όμως η Γκάνα είναι γνωστή για την πλούσια κουλτούρα, τις γραφικές παραλίες και τα δάση της και σίγουρα για ένα πράγμα δεν είναι διάσημη: για τις καμηλοπαρδάλεις!

«Σας παρακαλούμε, να συνειδητοποιήσετε ότι η χώρα μας δεν είναι προορισμός για σαφάρι» προειδοποίησε στην ιστοσελίδα της η Easy Track Ghana, μια ταξιδιωτική εταιρεία της χώρας. «Δεν υπάρχουν καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες ή λεοπαρδάλεις στη Γκάνα. Υπάρχουν λιοντάρια, αλλά δε θα δείτε ποτέ ένα».

Στην πραγματικότητα, ο χρήστης του Twitter @ dcGisenyi διαπίστωσε ότι η φωτογραφία που χρησιμοποίησε η Delta Airlines ήταν μια καμηλοπάρδαλη στο Εθνικό πάρκο Masai Mara της Κένυας, περίπου 4.800 χιλιόμετρα μακριά.

Το αποτέλεσμα ήταν το tweet σύντομα να διαγραφεί, αν και ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων. Η εταιρεία εξέδωσε νέα ανακοίνωση στο twitter απολογούμενη για το προηγούμενο τιτίβισμα: «Ζητούμε συγνώμη για την επιλογή της φωτογραφίας στο προηγούμενο tweet μας. Καλή τύχη σε όλες τις ομάδες».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου