ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάχρονη σώζει το μπαμπά της μέσω Facebook

δεκάχρονη-σώζει-το-μπαμπά-της-μέσω-facebook-459102

Με ένα βίντεο που ανέβασε στο Facebοok, μέσω του οποίου ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, μια 10χρονη στις ΗΠΑ κατόρθωσε να σώσει τη ζωή του πατέρα της. Η μικρή ηρωίδα, με δάκρυα στα μάτια, εκλιπαρούσε κάποιον από τους «φίλους» της να καλέσει ένα ασθενοφόρο για το μπαμπά της που ήταν σχεδόν νεκρός.

Το περιστατικό συνέβη στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ όπου, κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδα, ένα δέντρο που χτυπήθηκε από κεραυνό έπεσε στη βεράντα του σπιτιού της μικρής Μπριάνα Βανς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο πατέρας της, Γκρέγκορι.

Λόγω της κακοκαιρίας είχε «πέσει» το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και το παιδί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης. Έτσι σκέφτηκε ότι μόνη της επιλογή ήταν να απευθύνει έκκληση για βοήθεια μέσω του Facebook.

«Ο μπαμπάς μου είναι σχεδόν νεκρός. Τον πλάκωσε ένα δέντρο που χτυπήθηκε από κεραυνό στη βεράντα μας. Χρειάζεται ένα ασθενοφόρο. Σας παρακαλώ καλέστε το ΕΚΑΒ αν έχετε σήμα στο κινητό σας. Μένουμε σε ένα κίτρινο ρυμουλκούμενο σπίτι. Σας παρακαλώ. Χρειαζόμαστε ένα ασθενοφόρο. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλούμε», έλεγε η Μπριάνα με δάκρυα στα μάτια ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

Ο μπαμπάς της 10χρονη, Γκρέγκορι Βανς:

Η έξυπνη αντίδρασή της μικρούλας έσωσε τη ζωή του μπαμπά της που, λίγο αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από άνδρες του κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

«Φοβήθηκα. Χρειαζόμουν βοήθεια. Ο πατέρας μου χρειάζεται βοήθεια. Δεν είχα άλλη επιλογή», εξήγησε η μικρή ηρωίδα.

«Ξέρω ότι τα παιδιά μου με αγαπούν. Αυτή η αγάπη, όμως, είναι πραγματική, είναι άνευ όρων», δήλωσε ο Γκρέγκορι Βανς, περήφανος για την κόρη του, αλλά και ευτυχής που το παιδί δεν κινδύνευσε από την κακοκαιρία, θύμα της οποίας έπεσε ο ίδιος.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου