ΔΙΕΘΝΗ

Προφυλακιστέοι οι πέντε Τούρκοι για την υπόθεση της ηρωίνης

προφυλακιστέοι-οι-πέντε-τούρκοι-για-τ-457498

Προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που βρέθηκε έπειτα από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε αποθήκη στο Κορωπί και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη.

Οι συλληφθέντες φέρονται να αρνήθηκαν όλοι τις κατηγορίες και να προέβαλαν ο καθένας διαφορετικούς λόγους και ισχυρισμούς.

«Ο πελάτης μου που είναι Ελληνοτούρκος, ενεπλάκη στην υπόθεση ως διερμηνέας ενός εκ των συγκατηγορουμένων που είναι παλαιός οδηγός φορτηγού και είχε ανάγκη διεκπεραίωσης υποθέσεών του», τόνισε ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Προσέθεσε επίσης ότι ο πελάτης του βρέθηκε προς εκπλήξεως στην υπόθεση, καθώς εκλήθη μόνο για τη διεκπεραίωση σύστασης κάποιας εταιρείας στο Βέλγιο, η οποία επρόκειτο να έχει εδώ νόμιμες δραστηριότητες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης εκτίμησε επίσης ότι οι ανακριτικές ενέργειες οι οποίες έπονται, είναι πολύ ουσιώδεις, όπως το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και η διερεύνηση κάποιων κινητών τηλεφώνων που θα αποδείξουν ακριβώς ποιοι γνωρίζονταν με ποιους και η αλήθεια, όπως δήλωσε, θα διαφανεί.

Άλλος συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε επίσης ότι ο πελάτης του ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Είχε έρθει μια ημέρα πριν από την επιχείρηση για να επισκεφθεί έναν φίλο του από τους συλληφθέντες που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Προσέθεσε ότι συνελήφθη ως συνεπιβάτης σε ένα από τα οχήματα που μετέφεραν την ηρωίνη και ότι οι κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν πει στον πελάτη του ότι θα μετέφεραν κάποια τρόφιμα και νερά σε μια αποθήκη στο Κορωπί.

Πάντως από το προανακριτικό υλικό της ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής φέρεται να προκύπτουν πολλές προπαρασκευαστικές κινήσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση για την υποδοχή των ναρκωτικών, τη συσκευασία τους και την προώθησή τους σε σάκους με μαρμαρόσκονη στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία συνεργαζόμενης διωκτικής αρχής του εξωτερικού, ένας από τους Τούρκους κατηγορουμένους φέρεται να έχει απασχολήσει τις ρουμανικές διωκτικές αρχές σε υπόθεση κατάσχεσης ηρωίνης 70 κιλών.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί ένας Έλληνας 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο σύντροφός της. Την Παρασκευή θα απολογηθεί επίσης ο 29χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος φέρεται να είχε λάβει μηνύματα στο κινητό του από τον 15χρονο ανήλικο γιο του 40χρονου εφοπλιστή, που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου