ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αυστηρούς κανόνες για τα μπόνους τραπεζιτών προτείνουν οι Αρχές

βρετανία-αυστηρούς-κανόνες-για-τα-μπό-456933

Τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη της Βρετανίας θα είναι δυνατό να κληθούν να επιστρέψουν τα μπόνους που έλαβαν πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με τις προτάσεις που ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας και που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επιβολή των αυστηρότερων παγκοσμίως περιορισμών σε ό,τι αφορά τις πληρωμές στον τραπεζικό κλάδο.

Οι επικριτές του σχεδίου υποστηρίζουν ότι οι βρετανικές τράπεζες θα πρέπει να βάζουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να προσελκύουν σημαίνοντα τραπεζικά στελέχη από το εξωτερικό, ενώ οι δικηγόροι αμφισβητούν το κατά πόσο θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Για τους διευθύνοντες συμβούλους και τους προέδρους, η επιστροφή των μπόνους θα μπορούσε να επιβληθεί σε ποσά που καταβλήθηκαν έως και πριν από δέκα χρόνια στην περίπτωση που ανακαλυφθούν παρατυπίες, όπως ανακοίνωσε η εποπτική ρυθμιστική αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας και η αρχή χρηματοοικονομικής συμπεριφοράς της χώρας.

Στην περίπτωση των υψηλόβαθμων διευθυντών, η επιστροφή των μπόνους θα αφορά ποσά που καταβλήθηκαν μέχρι και πριν από επτά χρόνια, ενώ η περίοδος αυτή μειώνεται στα πέντε έτη για τα μεσαία στελέχη.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου