ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο «Άγιος James Bond»

έφυγε-από-τη-ζωή-ο-άγιος-james-bond-456231

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών την Τρίτη ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Ρότζερ Μουρ στον ρόλο του πράκτορα 007

Ο Άγγλος ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός από τον ρόλο τού Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεοπτική σειρά Ο Άγιος (δεκαετία του 1960) και μετέπειτα από τον ρόλο του μυστικού πράκτορα 007 έπαιξε σε επτά κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ του 1973 και του 1985.

Ο Μουρ σημειώνεται πως εργάσθηκε επίσης ως μοντέλο, ενώ είχε εμφανιστεί και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Ιβανόης, Μάβερικ αλλά και στη σειρά The Persuaders.

Παράλληλα, ήταν «πρεσβευτής καλής θελήσεως» για λογαριασμό της UNICEF και από τη δεκαετία του 1970 ζούσε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για φορολογικούς λόγους.

Το 2008 είχε δημοσιευθεί η αυτοβιογραφία του, ενώ παράλληλα έχει γράψει και άλλα βιβλία με αναμνήσεις από τη σταδιοδρομία του και τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Ο Ρότζερ Μουρ έχασε μία «σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο», τονίζεται στην ανακοίνωση για τον θάνατό του.

Η ανακοίνωση για τον θάνατό του

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η οικογένειά του στον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στο Twitter.

Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε στο Στόκγουελ του Λονδίνου στις 14 Οκτωβρίου του 1927 και ήταν μοναχοπαίδι του αστυνομικού Τζ. Άλφρεντ Μουρ και της Λίλιαν (Λίλυ) Μουρ, το γένος Πόουπ (Pope).

Πήγε στο γυμνάσιο του Μπάτερση, αλλά με την εκτόπιση εξαιτίας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στάλθηκε στο Χόλσγουόρθυ του Ντέβον. Στη συνέχεια τελείωσε το σχολείο στο γυμνάσιο αρρένων του Dr Challoner στο Άμερσαμ του Μπάκιγχαμσιρ και έπειτα παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, αλλά τελικά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Σε ηλικία 18 ετών, λίγο πριν από το τέλος του πολέμου, ο Μουρ πήγε στρατιώτης και στις 21 Σεπτεμβρίου 1946 προάχθηκε σε ανθυπολοχαγό, φθάνοντας τελικώς μέχρι τον βαθμό του λοχαγού. Ο Μουρ υπηρέτησε διοικώντας ένα μικρό φυλάκιο στην τότε κατεχόμενη Δυτική Γερμανία.

Πριν τον στρατό, το 1944-1945, ο Ρότζερ Μουρ είχε προλάβει να σπουδάσει για ένα εξάμηνο στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (RADA), όπου τα δίδακτρά του πληρώνονταν από τον σκηνοθέτη Μπράιαν Ντέσμοντ Χερστ, που αργότερα χρησιμοποίησε τον Μουρ ως έξτρα στην ταινία του Trottie True (1949).

Πληροφορίες από: wikipedia, telegraph΄

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου