ΔΙΕΘΝΗ

Προαναγγέλλουν τη δημιουργία κόμματος

προαναγγέλλουν-τη-δημιουργία-κόμματ-456023

Η επί μακρόν απαγορευμένη Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου ανακοινώνει ότι σκοπεύει να ιδρύσει πολιτικό κόμμα όταν δρομολογηθούν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη μετά Μουμπάρακ εποχή. Η στρατιωτική ηγεσία ζητά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος σε δέκα ημέρες, λέγοντας ότι επιθυμεί εντός εξαμήνου να παραδώσει την εξουσία σε μία πολιτική αρχή και δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο.

«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι πιστεύουν στην ελευθερία της δημιουργίας πολιτικών κομμάτων. Είναι ανυπόμονοι να συγκροτήσουν πολιτικό κόμμα» αναφέρει ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Μοχάμεντ Μουρσί σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της οργάνωσης.

Η στρατιωτική ηγεσία που ανέλαβε μετά την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ έχει συγκροτήσει μία οκταμελή επιτροπή ειδικών για την εισήγηση αλλαγών στο Σύνταγμα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για δημοκρατικές εκλογές.

Στην επιτροπή αυτή μετέχει πρώην βουλευτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που θεωρείται ότι ανήκει στην μεταρρυθμιστική πτέρυγα του κινήματος. Η συμμετοχή του δείχνει τη νομιμότητα που προσλαμβάνει η Αδελφότητα, μία εξέλιξη που θα ήταν απλώς αδιανόητη επί καθεστώτος Μουμπάρακ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου