ΔΙΕΘΝΗ

Φλόριντα: 18χρονος μουσουλμάνος σκότωσε δύο νεοναζιστές

φλόριντα-18χρονος-μουσουλμάνος-σκότωσ-455894

Ο 18χρονος Devon Arthurs σκότωσε τους συγκάτοικους του Jeremy Himmelman και Αndrew Oneschuk διότι, όπως ισχυρίζεται, δεν σεβάστηκαν το γεγονός ότι είχε προσφάτως προσηλυτιστεί στο Ισλάμ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Arthurs την Παρασκευή το βράδυ αποφάσισε να κρατήσει ομήρους δύο πελάτες και έναν υπάλληλο ενός μαγαζιού με καπνικά προϊόντα στην περιοχή Τάμπα της Φλόριντα, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά των Δυτικών ανθρώπων απέναντι στους Μουσουλμάνους.

«Ενημέρωσε μάλιστα τα τρία θύματα πως ήταν πολύ ενοχλημένος από το γεγονός ότι η Αμερική βομβαρδίζει τις Μουσουλμανικές χώρες» ανέφερε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί εντέλει κατάφεραν να τον πείσουν να αφήσει τους ομήρους και να παραδοθεί. Όσο ήταν υπό ανάκριση τους είπε ότι προηγουμένως είχε σκοτώσει δύο ανθρώπους και ότι ήταν κάτι που «έπρεπε να κάνω».

Ο δράστης υποστήριξε πως οι δύο συγκάτοικοι του ήταν φανατικοί Νεοναζιστές με άγριες διαθέσεις και καμία ανεκτικότητα απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό και συνεπώς, αναγκάστηκε να προστατεύσει τον εαυτό του και να τους πυροβολήσει.

Η αστυνομία εν συνεχεία βρήκε στο δωμάτιο των νεαρών εκρηκτικό μηχανισμό και ραδιενεργές ουσίες, όπως επίσης και πολλά έντυπα, φυλλάδια και άλλο περιεχόμενο που σχετίζονταν με τον Ναζισμό.

Για παράδειγμα, τα δύο θύματα είχαν στην κατοχή τους μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία του βομβιστή της Οκλαχόμα Timothy McVeigh.

Ο δράστης ανέφερε στην αστυνομία ότι πολύ πρόσφατα εκμυστηρεύτηκε στους συγκάτοικους του ότι ξεκίνησε να πιστεύει στο Ισλάμ και ότι αυτοί δεν έδειξαν κανένα ίχνος σεβασμού προς την επιλογή του.

Επίσης, έξω από το δωμάτιο με τα πτώματα βρέθηκε και ο τέταρτος συγκάτοικος, Brandon Russell, ο οποίος έκλαιγε με λυγμούς.

Μάλιστα, ο Russel συνελήφθη και αυτός για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού ενώ το FBI μετέδωσε ότι «παραδέχτηκε τις Νεοναζιστικές πεποιθήσεις του», όπως επίσης έκανε λόγο για την συμμετοχή του σε μια οργάνωση που ονομάζεται ‘Atomwaffen’.

Ο Arthurs κατηγορείται τώρα για δύο φόνους πρώτου βαθμού και για πολλά ακόμη αδικήματα όπως η παράνομη οπλοφορία και η απαγωγή ανθρώπων.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου