ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σοκ από την φωτογραφία με τον 16χρονο Ρομά

γαλλία-σοκ-από-την-φωτογραφία-με-τον-16χ-455548

Σοκ και δέος έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο η φωτογραφία ενός 16χρονου Ρομά που βρέθηκε βάναυσα χτυπημένος μέσα σε καροτσάκι σούπερ μάρκετ από επίθεση συμμορίας σε δρόμο των Παρισίων.

Ο 16χρονος Ντάριους νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε με τους γιατρούς να δηλώνουν αβέβαιοι για το αν θα καταφέρει να επιζήσει μετά τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον 16χρονο επιτέθηκε μια ομάδα 20 μασκοφόρων που τον άρπαξε από την οικογένειά του κατηγορώντας τον για κλοπή. Στη συνέχεια τον έκλεισαν σε ένα υπόγειο όπου και τον βασάνισαν. Ο Ντάριους είχε ανακριθεί από την αστυνομία μετά από μια σειρά διαρρήξεων χωρίς, όμως, να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για μια «αδιανόητη και ασυγχώρητη πράξη που αποτελεί επίθεση στις αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η γαλλική δημοκρατία».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, επικριτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η επίθεση δεν είναι τίποτα περισσότερο από αποτέλεσμα της πολιτικής στιγματισμού των περίπου 20.000 Ρομά πουν ζουν στη Γαλλία και κατάγονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου