ΔΙΕΘΝΗ

Η Τσεχία «ψηφίζει» Γιούνκερ

η-τσεχία-ψηφίζει-γιούνκερ-455362

Τον κεντροδεξιό υποψήφιο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι έτοιμη να υποστηρίξει η Τσεχία για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σομπότκα δήλωσε ότι η Τσεχία ελπίζει να υπάρξει συμφωνία για τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής κατά την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 και 27 Ιουνίου.

«Η κυβέρνηση της Τσεχίας σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γι’ αυτό είναι ουσιαστικά έτοιμη (να υποστηρίξει) τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)», που κέρδισε τις περισσότερες έδρες, σημειώνει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Ο Σομπότκα «εξακολουθεί να επιθυμεί να συζητήσει προσωπικά τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής μαζί του», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες έχουν σημειώσει ότι ο Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, είναι πιθανό να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής, με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο στις προσπάθειές του να πιέσει για άλλον υποψήφιο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου