ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Κατέγραψε σε selfie βίντεο το εγκεφαλικό που έπαθε

καναδάς-κατέγραψε-σε-selfie-βίντεο-το-εγκεφ-455352

Σίγουρα δεν είναι μία συνηθισμένη selfie. Μια γυναίκα στο Τορόντο του Καναδά κατέγραψε στην κάμερα του κινητού της το εγκεφαλικό που έπαθε προκειμένου να πείσει τους γιατρούς πως δεν είναι συμπτώματα άγχους αυτά που ένιωθε.

Η Στέισι Γιέπες υπέστη τρία εγκεφαλικά μέσα σε τρεις ημέρες. Την τελευταία όμως φορά, κατέγραψε σε βίντεο τα συμπτώματα για να βοηθήσει τους γιατρούς του νοσοκομείου Toronto Western να κάνουν τη σωστή διάγνωση.

Το βίντεο αυτό μπορεί να της έσωσε τη ζωή. Δύο ημέρες πριν την καταγραφή τους, οι γιατροί στα επείγοντα του κέντρου υγείας διέγνωσαν πως το άγχος προκαλούσε το μούδιασμα στο πρόσωπό της και την ομιλία της. Της είπαν μάλιστα πως τα τεστ για εγκεφαλικό επεισόδιο βγήκαν αρνητικά και έδωσαν συμβουλές στην 49χρονη γυναίκα για τεχνικές αναπνοής.

Η Γιέπες όμως υπέστη άλλα δύο εγκεφαλικά τις επόμενες δύο ημέρες και μάλιστα το πρώτο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Τότε κατάλαβε πως έπρεπε να κάνει κάτι.

«Τράβηξα το βίντεο γιατί ήθελα να δείξω σε κάποιον πως δεν σχετιζόταν με το άγχος» δήλωσε σε συνέντευξή της η 49χρονη γυναίκα. «Και σκέφτηκα, ότι αν έδειχνα σε κάποιον τι ακριβώς συνέβη, τότε θα μπορούσαν να καταλάβουν καλύτερα».

Αυτό ακριβώς συνέβη. Η Γιέπες κατέγραψε σε βίντεο το τρίτο «μίνι- εγκεφαλικό επεισόδιο» που υπέστη την επόμενη ημέρα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της. Αμέσως μετά έδειξε το βίντεο στους συναδέρφους της και τότε κάλεσε ασθενοφόρο για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Μετά την έγκυρη διάγνωση των γιατρών, η Γιέπες λαμβάνει πλέον θεραπεία με αντιπηκτικά και δεν είχε άλλα εγκεφαλικά επεισόδια.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου