ΔΙΕΘΝΗ

Καμπούλ: Αναφορές για τρίτη έκρηξη στο αεροδρόμιο

καμπούλ-αναφορές-για-τρίτη-έκρηξη-στο-452566

Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι δύο ακόμη ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ στα προάστια της Καμπούλ.

Λίγο νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT και το ρωσικό πρακτορείο Sputnik έκαναν λόγο για μια τρίτη έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ στην αφγανική πρωτεύουσα, σε συνέχεια των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων νωρίτερα το απόγευμα κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν λεπτομέρειες αναφορικά με τις τοποθεσίες των τελευταίων εκρήξεων που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, ούτε για πιθανά θύματα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς και θανάτους.

«Οι Ταλιμπάν δεν είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στο αεροδρόμιο»

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε ότι τα μέλη της ομάδας μαχητών δεν είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, καθώς επανδρώνεται από τις αμερικανικές δυνάμεις. Ανέφερε επίσης ότι οι περιοχές υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν παρέμειναν σταθερές.

Σε περισσότερους από 40 ανέρχονται οι νεκροί και σχεδόν σε 120 οι τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τους New York Times.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας, μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Τέσσερις νεκροί στρατιώτες

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι περίπου 60 άνθρωποι, που τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, έχουν μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί μια ιταλική ανθρωπιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και Αμερικανοί στρατιώτες, χωρίς να διευκρινίζεται το νούμερο. Η Wall Street Journal έκανε λόγο για τέσσερις πεζουναύτες που έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου