ΔΙΕΘΝΗ

Ανθρωποκυνηγητό για το δολοφόνο του επιχειρηματία

ανθρωποκυνηγητό-για-το-δολοφόνο-του-ε-450879

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της κυπριακής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του Γιάννου Καλοψιδιώτη.

Ο 77χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στην εξοχική κατοικία του στο Παραλίμνι, όταν άκουσε θόρυβο και τα σκυλιά του να γαβγίζουν. Οταν εξήλθε της οικίας του για να διαπιστώσει τι συνέβαινε, άγνωστος τον πυροβόλησε -πιθανότατα με πολεμικό τουφέκι- καθώς δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα μία σφαίρα διαμετρήματος 7,62 mm.

Πρόκειται για τον πατέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη, ο οποίος φέρεται να ήταν ο στόχος της πενταπλής δολοφονίας τον Ιούνιο του 2012 στην Αγία Νάπα. Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με την κατάθεση του γιου του θύματος, δεν έχει προκύψει σύνδεση μεταξύ των δύο δολοφονικών επιθέσεων.

Οι κυπριακές Αρχές εξετάζουν δεκάδες υπόπτους και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο της δολοφονίας, ενώ εξετάζονται και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του θύματος κατά το επίμαχο διάστημα. Ωστόσο εκτιμάται ότι ο δράστης ήταν επαγγελματίας που ανέλαβε συμβόλαιο θανάτου και τα στοιχεία που άφησε πίσω του είναι μηδαμινά.

Ιδιαιτέρως σημαντικές για την πορεία των ερευνών θεωρούνται οι γραπτές καταθέσεις που θα δώσουν τις επόμενες ημέρες στην Αστυνομία η σύζυγος και ο γιος του θύματος. Στην προφορική κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ο Φάνος Καλοψιδιώτης φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του πατέρα του, ούτε και τα κίνητρά τους. Τόνισε ότι η σε βάρος του δολοφονική απόπειρα το 2012 δεν έχει σχέση με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, είναι η δεύτερη φορά που δολοφονείται μέλος της οικογένειας, καθώς το 1996 άγνωστοι είχαν σκοτώσει τον Αντρο Καλοψιδιώτη, αδελφό του Φάνου. Υπενθυμίζεται ότι σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια (23 Ιουνίου 2012) είχε σημειωθεί η δολοφονική επίθεση σε βάρος πέντε υπαλλήλων του γιου του θύματος στο κέντρο της Αγίας Νάπας. Από τύχη ο φερόμενος ως στόχος Φάνος Καλοψιδιώτης δεν επέβαινε στο αυτοκίνητο που δέχθηκε τα πυρά των δραστών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου