ΔΙΕΘΝΗ

Η Αλβανία πήρε καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ

η-αλβανία-πήρε-καθεστώς-υποψήφιας-χώρ-449132

Ένα βήμα στη μακρά πορεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν τα Τίρανα: Η ΕΕ έδωσε στην Αλβανία καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.

«Συγχαρητήρια στην Αλβανία για την απόφαση του Συμβουλίου, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις και ενθάρρυνση για περισσότερες» ανέφερε ο Φούλε.

Από το 2009, η χώρα είχε αποτύχει τρεις φορές στο να πάρει καθεστώς υποψήφιας χώρας. Η απόφαση είχε αναβληθεί τελευταία φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς η ΕΕ έκρινε ότι χρειάζονταν περισσότερα βήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και του κράτους δικαίου.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η πρόσφατη επιχείρηση της αλβανικής Δίωξης Ναρκωτικών στο χωριό Λαζαράτι -το «βασίλειο της κάνναβης»- ήταν μία από τις κινήσεις των Τιράνων για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους. Μετά από επιχείρηση τεσσάρων ημερών, από την οποία δεν έλειψαν συμπλοκές με οπλισμένους κατοίκους, οι χασισοφυτείες τέθηκαν υπό τον έλεγχο των αρχών.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου