ΔΙΕΘΝΗ

Ροζ περιστέρι άφησε με το στόμα ανοιχτό τους Βρετανούς

ροζ-περιστέρι-άφησε-με-το-στόμα-ανοιχτ-449102

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι του Μπόλτον της Βρετανίας, όταν αντίκρυσαν ένα περιστέρι με ροζ κηλίδες να πετά στους δρόμους της πόλης.

Ο Ντέιβιντ Τέιλορ είδε το ασυνήθιστο αυτό πουλί, το οποίο είχε άσπρο – ροζ σώμα και γκρι κεφάλι- να πετά, την ώρα που εκείνος έτρωγε το πρωινό του. Ο ίδιος τράβηξε τις φωτογραφίες του περιστεριού λίγα δευτερόλεπτα πρωτού πετάξει μακριά.

«Είδα ένα ροζ πουλί στην στέγη απέναντί μου και δεν πίστευα στα μάτια μου. Έδειχνε τόσο ασυνήθιστο και έτσι το τράβηξα με την κάμερά μου γιατί σίγουρα κανείς δεν θα με πίστευα αν τους έλεγα τι είδα», είπε ο 58χρονος.

«Την ώρα που πήγα να τραβήξω μία φωτογραφία, εκείνο έφυγε και πίστεψα ότι έχασα την ευκαιρία. Ωστόσο, 15 λεπτά αργότερα επέστρεψε και το φωτογράφισα στα γρήγορα προτού πετάξει ξανά μακριά. Δεν έχω ακούσει ξανά για ροζ περιστέρια, ποιος ξέρει από πού έρχεται», πρόσθεσε.

Η 27χρονη Τζέμα Πιντλούσκι ανήρτησε φωτογραφίες του ασυνήθιστου πτηνού στη σελίδα της στο Facebook, όταν εκείνο προσγειώθηκε στον κήπο της.

«Καθόμουν στο σπίτι και ένα ροζ περιστέρι προσγειώθηκε. Είναι αλήθινό; Το googlαρα και είδα ότι υπάρχουν αρκετά τέτοια…», είπε η 27χρονη.

Για του λόγου το αληθές υπάρχει μία συνωμοταξία ροζ περιστεριών, τα οποία ονομάζονται nesoenas mayeri, τα οποία προέρχονται από τον Άγιο Μαυρίκιο. Όμως είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν εντελώς άσπρα.

Αλλά η αιτία του ροζ χρώματος στο περιστέρι δεν είναι γνωστή, παρόλα αυτά πιθανώς να οφείλεται στην ύπαρξη β-καροτίνης και κανθαξανθίνη, οι οποίες είναι φυσικές χρωστικές που υπάρχουν σε πουλιά και φυτά.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου