ΔΙΕΘΝΗ

Ερήμην δικάζεται η αδελφή του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν -Έβαλε σωματοφύλακα να χτυπήσει τεχνίτη

ερήμην-δικάζεται-η-αδελφή-του-μοχάμεν-447865

Η αδελφή του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που κατηγορείται ότι ζήτησε από τον σωματοφύλακά της να χτυπήσει έναν τεχνίτη ο οποίος έκανε εργασίες στο διαμέρισμά της στο Παρίσι το 2016, θα δικαστεί σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Εναντίον της Χάσα μπιντ Σαλμάν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Δεκέμβριο του 2017 κυρίως για «συνέργεια σε άσκηση σωματικής βίας». Η μπιντ Σαλμάν θα δικαστεί ερήμην και θα την εκπροσωπήσει ο Γάλλος δικηγόρος της.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ένας υδραυλικός πήγε να κάνει κάποιες εργασίες στο διαμέρισμα της πριγκίπισσας στη λεωφόρο Φος. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, τράβηξε μερικές φωτογραφίες από το δωμάτιο στο οποίο θα έκανε τις εργασίες, όμως τον κατηγόρησαν ότι στόχος του ήταν να τις πουλήσει στον Τύπο.

Η Χάσα μπιντ Σαλμάν έδωσε τότε εντολή στον σωματοφύλακά της να τον χτυπήσει, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο υδραυλικός, ο οποίος πρόσθεσε ότι δέχθηκε χαστούκια, κυρίως στο πρόσωπο, και ότι τον ταπείνωσαν. Ο σωματοφύλακας φέρεται να του ζήτησε μάλιστα να γονατίσει, με τα χέρια δεμένα και να φιλήσει τα πόδια της πριγκίπισσας. Τελικά κατάφερε να φύγει από το διαμέρισμα έπειτα από πολλές ώρες.

Ωστόσο ο σωματοφύλακας διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς. «Ελπίζουμε ο δικαστής να λάβει υπόψη του τις πολλές αντιφάσεις και τις ασάφειες του ενάγοντα. Η ιατρική γνωμάτευση (…) αποδεικνύει ότι ο ενάγων είπε ψέματα», δήλωσε η δικηγόρος του Γιασίν Μπουζρού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης.

Τον Μάρτιο του 2013 γαλλικό δικαστήριο είχε ζητήσει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων στη Γαλλία της Μάχα αλ Σουντάιρι, της συζύγου του πρίγκιπα διαδόχου Νάγιεφ μπιν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ (που πέθανε τον Ιούνιο του 2012).

Η πριγκίπισσα Μάχα άφησε πίσω της λογαριασμό ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ μετά τη διαμονή της από τις 22 Δεκεμβρίου 2011 ως τις 17 Ιουνίου 2012 στο πολυτελές ξενοδοχείο Shangri- La του Παρισιού με συνοδεία περίπου 60 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου