ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Άιντα… ξηλώνει την οροφή νοσοκομείου (Video)

ηπα-ο-τυφώνας-άιντα-ξηλώνει-την-οροφ-851206

Η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την πόλη της Νέας Ορλεάνης διακόπηκε χθες Κυριακή εξαιτίας του περάσματος του τυφώνα Άιντα από τη Λουιζιάνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την κήρυξε σε κατάσταση καταστροφής, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποδέσμευση ομοσπονδιακών χρηματικών και άλλων πόρων για να βοηθηθεί η πολιτεία.

Σε βίντεο που δημοσίευσε δημοσιογράφος του NBC και κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ο τυφώνας να ξηλώνει την οροφή ενός νοσοκομείου.

Εντωμεταξύ, οι αρχές στη Λουιζιάνα εξάλλου ανακοίνωσαν έναν θάνατο που οφειλόταν στον τυφώνα Άιντα, καθώς ένας άνθρωπος χτυπήθηκε από δέντρο που έπεσε πάνω του.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε ολόκληρη τη Νέα Ορλεάνη χθες Κυριακή στις 19:00 (τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας), με αποτέλεσμα 1.002.184 πελάτες να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με το NHC, ο Άιντα βρισκόταν πριν από λίγο 65 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, με ανέμους ως και 165 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Αναμένεται να εξασθενίσει μέσα στο επόμενο 24ωρο, αλλά θα παραμείνει τυφώνας για αρκετές ημέρες ακόμη. Θα κινηθεί προς την ενδοχώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της υπηρεσίας.

topontiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου