ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί – Εριξαν αγάλματα του Χριστόφορου Κολόμβου

ηπα-συνεχίζονται-οι-βανδαλισμοί-ερι-44491

Οι βανδαλισμοί σε αγάλματα από διαδηλωτές στις ΗΠΑ συνεχίζονται.

Σε δύο αμερικανικές πόλεις, το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και της Βοστόνης, διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ, κατέβασαν δύο αγάλματα του Χριστόφορου Κολόμβου. Με αφορμή τον θάνατο του Φλόιντ, διαδηλωτές στις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη, έχουν επιχειρήσει (και καταφέρει σε ορισμένες περιπτώσεις) να ρίξουν αγάλματα που σχετίζονται με δουλεμπορία ή την αποικιοκρατία.

Αστυνομικοί στην Βοστόνη γνωστοποίησαν ότι σχεδιάζουν να απομακρύνουν σήμερα ένα άγαλμα του εξερευνητή, αφότου το αποκεφάλισαν άγνωστοι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Έρευνα των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία σύλληψη προς το παρόν, διευκρίνισε εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, διαδηλωτές έριξαν, πυρπόλησαν και πέταξαν σε μια λίμνη ένα άγαλμα του Κολόμβου, σύμφωνα με το NBC 12, καταδικάζοντας την υποδούλωση και τη βία σε βάρος των αυτοχθόνων πληθυσμών.

Και στην Μινεσότα όμως διαδηλωτές έπραξαν το ίδιο, κατεβάζοντας με σχοινιά το άγαλμα και το έριξαν στη συνέχεια στον χορό.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου