ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: «Ανεπαρκή» τα στοιχεία για διαφθορά κατά της πριγκίπισσας Κριστίνα

ισπανία-ανεπαρκή-τα-στοιχεία-για-δι-444847

Ο ισπανός εισαγγελέας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς άσκησε έφεση στις κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος που επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη εναντίον της αδελφής του βασιλιά της Ισπανίας, Ινφάντα Κριστίνα.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για οποιαδήποτε συμμετοχή της πριγκίπισσας Κριστίνα των Βουρβόνων στο φερόμενο αδίκημα σε βάρος του δημοσίου το οποίο αποδίδεται στον σύζυγό της», αναφέρει ο εισαγγελέας Πέδρο Οράκ.

«Εξακολουθούμε να αγνοούμε ποια συγκεκριμένα αδικήματα και ποια στοιχεία μπορούν να αποδοθούν στην Κριστίνα των Βουρβόνων», πρόσθεσε ο εισαγγελέας, ο οποίος εκτιμά ότι τα στοιχεία για να ασκηθεί δίωξη εναντίον της πριγκίπισσας δεν είναι επαρκή.

«Ενδείξεις που βάρυναν σημαντικά κατά της ενοχής της αγνοήθηκαν», υπογράμμισε ο δικαστικός λειτουργός.

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο, του δικαστηρίου της Πάλμα δε Μαγιόρκα, εξέδωσε την Τετάρτη το πόρισμα της έρευνάς του που περιέχει τις προτάσεις για άσκηση διώξεων και το πλήρες κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο η Ινφάντα Κριστίνα και ο σύζυγός της Ινιάκι Ουρδανγαρίν κατηγορούνται ότι καταχράστηκαν έξι εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος και για φορολογική απάτη.

Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία βήματα στην υπόθεση προτού ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δίκης εναντίον και της πριγκίπισσας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η Κριστίνα κατηγορείται για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος επειδή, σύμφωνα με τον κ. Κάστρο, συνεργάστηκε «ενεργά» με τον σύζυγό της χρησιμοποιώντας για προσωπικούς σκοπούς ένα μέρος των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν.

Αντίθετα, η Ινφάντα βασίζει την υπεράσπισή της στο γεγονός ότι αγνοούσε όλες τις δραστηριότητες του συζύγου της.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου