ΔΙΕΘΝΗ

Δίχτυ στη γέφυρα Golden Gate για αποτροπή αυτοκτονιών

δίχτυ-στη-γέφυρα-golden-gate-για-αποτροπή-αυτοκ-441733

Δίχτυα ασφαλείας αναμένεται να τοποθετηθούν εν ευθέτω χρόνω στη Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να εμποδίζονται οι επίδοξοι αυτόχειρες να αυτοκτονούν από την τεράστια γέφυρα σύμβολο της πόλης, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου.

Η τοπική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη διαχείριση της Γκόλντεν Γκέιτ συμφώνησε να πληρώσει ένα μέρος του κόστους του σχεδίου αυτού, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 76 εκατομμύρια δολάρια.

Το υπόλοιπο ποσό θα χρηματοδοτηθεί από την πολιτεία της Καλιφόρνιας, διευκρίνισε ο Ντένις Μάλιγκαν γενικός διευθυντής της υπηρεσίας.

Το έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2018, προβλέπει την τοποθέτηση διχτυών ασφαλείας σε απόσταση έξι μέτρων από τα πεζοδρόμια της γέφυρας, μήκους 2,7 χιλιομέτρων, πρόσθεσε ο Μάλιγκαν.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει πηδώντας από τη διάσημη γέφυρα από το 1937 οπότε εγκαινιάστηκε. Αριθμός ρεκόρ 46 αυτοκτονιών καταγράφηκε το 2013, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Μάλιγκαν εξήγησε ότι εξετάστηκαν πολλές επιλογές για την αποτροπή των αυτοκτονιών από τη γέφυρα και επιλέχθηκε αυτή διότι επεμβαίνει λιγότερο στο τοπίο. «Αν περνά κανείς με αυτοκίνητο πάνω από τη γέφυρα, δεν θα βλέπει» τα δίχτυα, είπε χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η υπηρεσία διαχείρισης της Γκόλντεν Γκέιτ εξετάζει εδώ και μια δεκαετία την καλύτερη προστασία για την αποφυγή αυτοκτονιών από τη γέφυρα.

«Τα τελευταία χρόνια πολλές οικογένειες που έχασαν μικρά παιδιά ή εφήβους στη γέφυρα ήρθαν να μας δυο και συζήτησαν μαζί μας τι θα σήμαινε για εκείνους (…) Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο» στην απόφαση της υπηρεσίας, σημείωσε ο Μάλιγκαν.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου