ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: Έξι τραυματίες, νεκρός ο δράστης

τρομοκρατική-επίθεση-στη-νέα-ζηλανδί-440697

Αστυνομικοί στη Νέα Ζηλανδία πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι τουλάχιστον έξι άτομα, σε σουπερμάρκετ εντός εμπορικού κέντρου στο Όκλαντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Η αστυνομία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένας άνδρας μπήκε σε σούπερ μάρκετ και τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους» ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Μεταξύ των τραυματιών, τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένα ακόμη άτομο φέρει σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Άρντερν: Τρομοκρατική επίθεση από «βίαιο εξτρεμιστή»

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, σε δηλώσεις της, έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση από «βίαιο εξτρεμιστή», ενώ ανέφερε πως ο δράστης εξουδετερώθηκε εντός 60 δευτερολέπτων.

Όπως είπε, ο δράστης είχε καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, ήταν γνωστός στις αρχές τα τελευταία πέντε χρόνια και είχε εμπνευστεί από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Ο άνδρας ζούσε στη Νέα Ζηλανδία τα τελευταία 10 χρόνια.

«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν ειδεχθές, ήταν φρικτό, ήταν κακό. Διαπράχθηκε από ένα πρόσωπο, όχι μια θρησκεία» υπογράμμισε η κ. Άρντερν.

Έδρασε μόνος του

Από την πλευρά του, ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Άντριου Κόστερ τόνισε ότι ο άνδρας έδρασε μόνος του.

Τον Μάιο του 2019, άνδρας σκότωσε 51 ανθρώπους σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου