ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: 30.000 στρατιώτες στα σύνορα με Ιράκ

σαουδική-αραβία-30-000-στρατιώτες-στα-σύνο-436091

Δύναμη 30.000 στρατιωτών παρατάσσει η Σαουδική Αραβία στα σύνορα με το Ιράκ, μετά την απομάκρυνηση των ιρακινών στρατιωτών από τη μεθόριο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μέτεδωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα βίντεο που δείχνει δύναμη 2.500 ιρακινών στρατιωτών συγκεντρωμένων σε περιοχή της ερήμου ανατολικά της πολής Κερμπάλα, αφού έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, έχοντας αφήσει αφύλακτη τη μεθόριο του Ιράκ με τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία.

Αξιωματικός που εμφανίζεται στο βίντεο δηλώνει ότι οι στρατιώτες έλαβαν διαταγή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους χωρίς αιτιολογία, ωστόσο η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Σαουδική Αραβία έχει κοινά σύνορα μήκους 800 χιλιομέτρων με το Ιράκ, όπου οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, μαζί με άλλες σουνιτικές οργανώσεις, αλλά και αξιωματούχους και στρατιώτες του μπααθικού καθεστώτος έχουν καταλάβει εδάφη στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας έπειτα από αστραπιαία επίθεση που ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα έδωσε εντολή για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της Σαουδικής Αραβίας από πιθανές «τρομοκρατικές απειλές» το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου