ΔΙΕΘΝΗ

Παράταση παίρνουν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

παράταση-παίρνουν-οι-διαπραγματεύσε-435511

Παράταση έως την Παρασκευή παίρνουν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Η προθεσμία λήγει κανονικά το τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Όπως ανακοίνωσε ωστόσο, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια ιστορική συμφωνία.

Εχουμε κάνει σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς. Πρόκειται όμως για μία δουλειά πολύ τεχνική και τα στοιχήματα για όλες τις χώρες που εμπλέκονται είναι μεγάλα», δήλωσε από την πλευρά της η Μαρί Χαρφ, η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

«Πραγματικά ενδιαφερόμαστε περισσότερο για την ποιότητα της συμφωνίας, παρά για το ρολόι, παρόλο που γνωρίζουμε επίσης ότι οι δύσκολες αποφάσεις δεν θα γίνουν πιο εύκολες με τον καιρό. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε η Χαρφ.

Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ωστόσο, το κύριο εμπόδιο το οποίο δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί είναι το εμπάργκο όπλων προς την Τεχεράνη. «Μπορώ να σας πως ότι υπάρχει μόνο ένα μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τις κυρώσεις, και αυτό είναι το εμπάργκο όπλων», φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου