ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή ο πρώην παρουσιαστής παιδικών εκπομπών του BBC, Ρολφ Χάρις

στη-φυλακή-ο-πρώην-παρουσιαστής-παιδι-433838

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών και εννέα μηνών επιβλήθηκε στον Αυστραλό Ρολφ Χάρις, διάσημο παρουσιαστή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC επί 50 χρόνια, για σεξουαλική επίθεση εναντίον κοριτσιών για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Στη φυλακή ο πρώην παρουσιαστής παιδικών εκπομπών του BBC, Ρολφ Χάρις
Τη Δευτέρα ο 84χρονος πρώην παρουσιαστής της μικρής οθόνης κρίθηκε ένοχος για την σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων κοριτσιών, τα μικρότερα από τα οποία ήταν επτά ή οκτώ ετών, από το 1968 ως το 1986.

Καλλιτέχνης και μουσικός που παρουσίαζε τηλεοπτικές εκπομπές κυρίως για παιδιά ο Χάρις είναι ο μεγαλύτερος αστέρας που δικάζεται από τότε που η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα μετά τις αποκαλύψεις ότι ο εκλιπών παρουσιαστής του BBC Τζίμι Σάβιλ κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νάιτζελ Σουίνι κατήγγειλε τη διπλή προσωπικότητα του Χάρις, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη διασημότητα του για να επιτίθεται σε μικρά κορίτσια.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια ήσασταν ένας δημοφιλής παρουσιαστής και μια προσωπικότητα της τηλεόρασης η οποία ήταν γνωστή διεθνώς, ειδικευόσασταν στις παιδικές εκπομπές. Ήσασταν επίσης γνωστός καλλιτέχνης (…) συνεισφέρατε σε καλούς σκοπούς και φιλανθρωπικά έργα», είπε ο Σουίνι.

«Όμως η ομόφωνη απόφαση των ενόρκων πιστοποιεί ότι από το 1969 ως το 1986 διαπράξατε επίσης σεξουαλικά εγκλήματα (…) με θύματα με τα οποία είχατε σημαντική ηλικιακή διαφορά σε όλες τις περιπτώσεις», πρόσθεσε ο δικαστής καταγγέλλοντας την «παντελή έλλειψη τύψεων» του Χάρις.

Ο Ρολφ Χάρις είχε τραγουδήσει στις εορταστικές εκδηλώσεις για το «Αδαμάντινο Ιωβηλαίο» της βασίλισσας Ελισάβετ το 2012 και επίσης ζωγράφισε ένα πορτρέτο της με αφορμή τα 80ά της γενέθλια το 2006.

Ζει στη Μεγάλη Βρετανία από το 1952 και τον είχε ανακρίνει η Σκότλαντ Γιαρντ τον Νοέμβριο του 2012, πριν από τη σύλληψή του την 28η Μαρτίου στο πλαίσιο των ενταλμάτων σύλληψης για την επιχείρηση «Yewtree».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου