ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τραυματισμοί από σφαίρες και σύγκρουση των δραστών με τρένο

ηπα-τραυματισμοί-από-σφαίρες-και-σύγκ-430249

Πυρά χθες Πέμπτη στο Ιστ Σεντ Λούις, στην πολιτεία Ιλινόι, είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι και η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει τους υπόπτους, που έριξαν το αυτοκίνητο διαφυγής τους πάνω σε τρένο, σύμφωνα με τον δήμαρχο και αξιωματικούς της αστυνομίας που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ.

Τρεις ύποπτοι

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ως αυτό το στάδιο. Δεν είναι ακόμη γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το επεισόδιο, το οποίο εκτυλίχθηκε περί τις 16:00 (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KMOV-TV, μέρος του δικτύου του CBS, τρεις ύποπτοι άνοιξαν πυρ και κατόπιν προσπάθησαν να διαφύγουν περνώντας από σιδηροδρομική διάβαση, όπου όμως σημειώθηκε σύγκρουση του συρμού με το αυτοκίνητό τους. Η αστυνομία αναζητεί τους υπόπτους σε κοντινή περιοχή με βλάστηση, σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό.

«Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα. Αυτήν τη στιγμή, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους», δήλωσε.

Τραυματίες από σφαίρες

Σύμφωνα με τον KMOV, περίπου 10 επιβάτες του τρένου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις επιτόπου.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από σφαίρες, μετέδωσε ο σταθμός. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ούτε τον αριθμό τους ούτε την κατάστασή τους.

Φτώχεια και εγκληματικότητα

Το Ιστ Σεντ Λούις, πόλη περίπου 25.000 κατοίκων στο νοτιοδυτικό άκρο της πολιτείας Ιλινόι, στην άλλη όχθη του Μισισιπή απέναντι από το Σεντ Λούις του Μιζούρι, μαστίζεται επί χρόνια από τη φτώχεια και την εγκληματικότητα.

Ανάλυση δεδομένων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνας (FBI) για την εγκληματικότητα από τον εξειδικευμένο ιστότοπο Security.org το 2019 υπεδείκνυε πως το Ιστ Σεντ Λούις καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη ανθρωποκτονιών μεταξύ των πόλεων των ΗΠΑ με πάνω από 10.000 κατοίκους.

Κατατάσσεται εξάλλου στην τέταρτη θέση ως προς τον δείκτη βίαιων εγκλημάτων σε όλη τη χώρα.

ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου