ΔΙΕΘΝΗ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στα αεροδρόμια της Γερμανίας

αυξημένα-μέτρα-ασφαλείας-και-στα-αερο-428761

Η Γερμανία αύξησε την ασφάλεια στα αεροδρόμιά της αφού οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανησυχούν για το ενδεχόμενο μέλη της αλ Κάιντα στη Συρία και την Υεμένη να κατασκευάζουν βόμβες οι οποίες θα μπορούν να περάσουν λαθραία στα αεροπλάνα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι οι αρχές προχώρησαν στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ.

«Στα γερμανικά αεροδρόμια οι αρχές έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή αυξημένα επίπεδα ελέγχων ασφαλείας για τους επιβάτες και τις αποσκευές», επεσήμανε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Γερμανία απευθείας προς τις ΗΠΑ θα πρέπει να βγάζουν τα ηλεκτρονικά τους συσκευές, όπως φορητοί υπολογιστές, από τα καλύμματά τους και να τα ανοίγουν ώστε οι αρχές να βεβαιώνονται ότι αυτά λειτουργούν.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια του εξωτερικού που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις προς τις αμερικανικές πόλεις. Σε αυτά περιλαμβάνονται αεροδρόμια στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η Βρετανία έλαβε μέτρα παρόμοια με αυτά της Γερμανίας ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου