ΔΙΕΘΝΗ

Ουρακοτάγκος κόντεψε να διαλύσει το αεροδρόμιο Ορλί για ένα… λούτρινο αρκουδάκι

ουρακοτάγκος-κόντεψε-να-διαλύσει-το-α-423145

Καμία διάθεση να αποχωριστεί το αγαπημένο του λούτρινο δεν έδειξε ένας ουρακοτάγκος ο οποίος κόντεψε να τα κάνει γυαλιά-καρφιά στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ του Παρισιού όταν οι τελωνειακοί επιχείρησαν να τον ελέγξουν για να διαπιστώσουν αν μετέφερε απαγορευμένες ουσίες.

Όταν το κλουβί του ζώου έφτασε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Χιλή, οι πράκτορες της υπηρεσίας ασφαλείας θέλησαν να ελέγξουν το λούτρινο αρκουδάκι. Όμως ο ουρακοτάγκος, που όπως τον χαρακτήρισαν ήταν “αρκετά επιβλητικός” αρνήθηκε κατηγορηματικά να τους το παραχωρήσει. Παρά την παρέμβαση πολλών υπαλλήλων, δεν εννοούσε με τίποτα να… λογικευτεί. “Κόντεψε να τα σπάσει όλα όταν προσπάθησαν να του πάρουν το λούτρινο” εξήγησε μια πηγή της αστυνομίας.

Αφού ο ουρακοτάγκος ήταν ασυμβίβαστος, αναγκάστηκαν τελικά να συμβιβαστούν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας. Έτσι, πέρασαν δύο φορές ολόκληρο το κλουβί του από ακτίνες Χ και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν έκρυβε κάτι επικίνδυνο ή παράνομο, τον άφησαν να φύγει για τη Χιλή.

Οι ουρακοτάγκοι, που θεωρούνται απειλούμενο είδος, ζουν περίπου 30 χρόνια ελεύθεροι και έως 40 χρόνια σε αιχμαλωσία. Τα ενήλικα ζώα φτάνουν σε ύψος το 1,40 και το βάρος τους μπορεί να ξεπεράσει τα 100 κιλά.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου