ΔΙΕΘΝΗ

Εφηβος σκότωσε τον θείο του όνομα του Ισλαμικού Κράτους

εφηβος-σκότωσε-τον-θείο-του-όνομα-του-ι-419214

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την Πέμπτη το απόγευμα σε σημείο ελέγχου κοντά στην υψίστης ασφαλείας φυλακή της Σαουδικής Αραβίας, σκοτώνοντας τον έφηβο οδηγό του και τραυματίζοντας δύο αξιωματικούς ασφάλειας, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ενώ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο οδηγός ήταν ένας έφηβος που κατεζητείτο αφού είχε σκοτώσει τον θείο του, και προκάλεσε την έκρηξη όταν το αυτοκίνητό του περικυκλώθηκε από τους αξιωματικούς νότια από την πρωτεύουσα Ριάντ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA είπε ότι ο βομβιστής ονομαζόταν Αμπντάλα Φαχντ Αμπντάλα Αλ-Ρασίντ, γεννήθηκε το 1997 και δεν είχε ταξιδέψει εκτός της χώρας ποτέ. Ανέφερε ακόμη ότι ο θείος του δράστη ονομαζόταν Ρασίντ Ιμπραχίμ Αλ Σαφιάν και ήταν συνταγματάρχης.

Σε προκήρυξή του στο Διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για τον θάνατο του θείου και για την επίθεση, χαιρετίζοντας τις δύο πράξεις ως «διπλή επιχείρηση».

Το κείμενο προσθέτει ότι «οι μουσουλμάνοι φυλακισμένοι στην Χαέρ και παντού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα κουραστούμε ποτέ και δεν θα σταματήσουμε ποτέ ώσπου να δώσουμε τέλος στην κράτησή τους, Θεού θέλοντος».

Ο δρόμος στον οποίο βρισκόταν το σημείο ελέγχου κατευθύνεται νότια του Ριάντ στη φυλακή Χαέρ, όπου κρατούνται 1.375 άτομα, κυρίως τζιχαντιστές, δήλωσε ο διευθυντής της φυλακής στο πρακτορείο Reuters.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου