ΔΙΕΘΝΗ

Με αέρα… νικητή

με-αέρα-νικητή-416196

Και επίσημα ξεκίνησε την Κυριακή η προεκλογική εκστρατεία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παίζει με το «χαρτί» του «εθνικού ηγέτη».

Ο ίδιος στην πρώτη επίσημη προεκλογική ομιλία του για την αναμέτρηση του Μαρτίου προειδοποίησε τους ηγέτες των δυτικών χωρών μην αναμειγνύονται στις εκλογικές αναμετρήσεις της Ρωσίας.

«Ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές (τις βουλευτικές της 4ης Δεκεμβρίου και τις προεδρικές του Μαρτίου) μέσω της χρηματοδότησης μη κυβερνητικών οργανώσεων», τόνισε ο Πούτιν στην ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της Ενωμένης Ρωσίας, όπου αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα για την αναμέτρηση του Μαρτίου.

Ο ίδιος δήλωσε τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι «μια χαμένη προσπάθεια, πεταμένα λεφτά, γιατί ο Ιούδας δεν είναι από τις πιο αξιοσέβαστες βιβλικές μορφές στη χώρα μας».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «θα ήταν καλύτερα (οι χώρες αυτές) να ξεπληρώσουν το χρέος τους με τα χρήματα αυτά και να σταματήσουν να ακολουθούν μία αναποτελεσματική και δαπανηρή εξωτερική πολιτική» αφήνοντας αιχμές για τα οικονομικά προβλήματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου