ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Κάθειρξη 10 ετών για το ναυάγιο του Sewol

νότια-κορέα-κάθειρξη-10-ετών-για-το-ναυά-4162

Ο διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού που ναυάγησε παρασύροντας στον θάνατο 304 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές, καταδικάσθηκε την Πέμπτη σε κάθειρξη 10 ετών.

Ο Κιμ Χαν-Σικ, γενικός διεθυντής της Chonghaejin Marine Co., στην οποία ανήκε το Sewol που βυθίστηκε στις 16 Απριλίου ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της πόλης Γκουανγκτζού για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας ευθύνεται για το ότι επέτρεψε στο οχηματαγωγό να πλέει υπερφορτωμένο και ότι έδωσε άδεια για παράνομες εργασίες προσθήκης χώρων που μείωσαν την πλευσιμότητά του.

Δέκα ακόμη άτομα, ανάμεσά τους και έξι υπάλληλοι της εταιρείας, δικάζονταν μαζί με τον διευθυντή της. Το ένα αθωώθηκε, ενώ τα υπόλοιπα καταδικάσθηκαν σε ποινές που ξεκινούν από φυλάκιση με αναστολή μέχρι έξι έτη κάθειρξης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Κιμ Χαν-Σικ δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την τραγωδία και ότι δεν ήταν παρά ένας υπάλληλος που υπάκουε στις εντολές του ιδιοκτήτη της εταιρείας, του δισεκατομμυριούχου Γιου Μπιούνγκ-Ουνγκ, τον οποίο η κορεατική αστυνομία αναζητούσε επί εβδομάδες μετά το δυστύχημα για να βρει τελικά τον Ιούνιο το πτώμα του σε αγρό.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου