ΔΙΕΘΝΗ

Σαράντα τρεις και όχι 89 οι νεκροί επίθεσης στο Αφγανιστάν

σαράντα-τρεις-και-όχι-89-οι-νεκροί-επίθε-415667

Οι αρχές του Αφγανιστάν αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην ανατολική επαρχία Πάκτικα σε 43 από 89, ενώ πρόσθεσαν ότι τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ένα αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη χθες Τρίτη την ώρα που περνούσε από μια γεμάτη κόσμο αγορά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Πάκτικα, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους καθώς το όχημα προσπαθούσε να ξεφύγει από ένα αστυνομικό αυτοκίνητο που το κυνηγούσε.

Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είχε ανακοινώσει αρχικά ότι 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το υπουργείο Υγείας μία ημέρα αργότερα αναθεώρησε τον αριθμό των θυμάτων σε 43, χωρίς όμως να εξηγήσει τους λόγους της αναθεώρησης.

Η τεράστια έκρηξη αυτή σημειώθηκε στην Πάκτικα, η οποία βρίσκεται κοντά στην μεθοριακή περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν στο Πακιστάν, όπου ο στρατός επιτίθεται τις τελευταίες εβδομάδες σε κρυψώνες των Πακιστανών Ταλιμπάν, προκαλώντας την υποχώρηση των μαχητών τους προς το Αφγανιστάν.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε την επίθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς την μια «επονείδιστη εγκληματική ενέργεια», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου