ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O Πεπ Γκουαρντιόλα κατεβαίνει (συμβολικά) για βουλευτής στην Καταλονία

o-πεπ-γκουαρντιόλα-κατεβαίνει-συμβολι-413566

Υποψήφιος βουλευτής στην κοινή λίστα δύο κομμάτων στην Καταλονία θα είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ένας από τους πιο λαοφιλείς ανθρώπους του ποδοσφαίρου όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Ο Γκουαρντιόλα, που πλέον έχει βάση το Μόναχο ως προπονητής της Μπάγερν, θα είναι στο κοινό ψηφοδέλτιο των δύο καταλανικών κομμάτων CDC και ERC για τις τοπικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο «Πεπ» βρίσκεται στο τέλος της λίστας, οπότε ουσιαστικά δεν έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί, αλλά επέλεξε την υποψηφιότητα ως ένδειξη υποστήριξης στο κίνημα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Ο προπονητής συγκαταλέγεται μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν καλέσει σε υποστήριξη του κινήματος (στο πρόσφατο, συμβουλευτικό δημοψήφισμα, ήταν στην άτυπη εκστρατεία για μεγαλύτερη αυτονομία από τη Μαδρίτη).

Έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική. Η κοινή κάθοδος των δύο κομμάτων στοχεύει στο να κάνει τις εκλογές για το περιφερειακό Κοινοβούλιο της Καταλονίας νέο «δημοψήφισμα» για μεγαλύτερη αυτονομία -κάτι που η Μαδρίτη απορρίπτει σθεναρά.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου