ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρό το κορίτσι που εξαφανίστηκε – Τι συνέβη στην 22χρονη Γκάμπι Πετίτο

ηπα-βρέθηκε-νεκρό-το-κορίτσι-που-εξαφα-851206

Ραγδαίες είναι οι εξελιξεις όσον αφορά στην εξαφάνιση της Gabriel “Gabby” Petito, της 22χρονης της οποίας χάθηκαν τα ίχνη της στα τέλη Αυγούστου στην Φλόριντα, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής με τροχόσπιτο μαζί με τον 23χρονο αρραβωνιαστικό της Braian Laundrie.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Petito, που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, θυμίζονταν σε πολλούς το best seller μυθιστόρημα και κινηματογραφική ταινία “Το κορίτσι που εξαφανίστηκε” πήρε δραματικές διαστάσεις την Κυριακή, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι βρέθηκε η σορός μιας γυναίκας στο κάμπινγκ Bridger -Teton, με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με αυτά της 22χρονης αγνοουμένης.

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της Γκάμπι. Όπως κάθε γονιός μπορεί να φανταστεί πρόκειται για μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένεια και τους φίλους. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί τους. Σας ζητούμε να σεβαστείτε τις στιγμές καθώς θρηνούν την απώλεια της κόρης τους” δήλωσε ο πράκτορας Charles Jones γνωστοποιώντας το εύρημα του FBI.

Τουλάχιστον 50 αστυνομικοί αναζητούσαν εδώ και μέρες της Petito, η οποία παραμένει εξαφανισμένη από τα τέλη Αυγούστου.

Την 1η Σεπτεμβρίου ο Laundry επέστρεψε μόνος στο πατρικό του σπίτι στη Φλόριδα, αλλά από τότε αρνείται να πει τόσο στους γονείς της 22χρονης όσο και στους ερευνητές του FBI οι οποίοι χειρίζονται τη μυστηριώδη υπόθεση.

Επιπλέον, από την περασμένη Τρίτη αγνοείται και ο Laundrie, o οποίος έφυγε από το πατρικό του παίρνοντας μαζί του μόνο ένα σακίδιο πλάτης και χωρίς να πει σε κανέναν που θα πήγαινε.

Από τότε, ούτε αυτός έχει δώσει κάποιο σημάδι ζωής.

Έρευνες για τον εντοπισμό και προσαγωγή του 23χρονου

Από την πρώτη στιγμή οι γονείς Petito θεωρούσαν τον Laundrie ως το “πρόσωπο που γνωρίζει τα πάντα.

Μάλιστα το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών, έχει συγκεντρώσει ένα βίντεο από το αστυνομικό τμήμα τηs κωμόπολης του Moab, όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο διάρκειας μιας ώρας στην Petito και τον Laundrie, μετά από καβγά μεταξύ του ζευγαριού.

Στο βίντεο η 22χρονη φαίνεται δακρυσμένη και λέει στους αστυνομικούς ότι δεν αισθάνεται καλά ψυχολογικά και πως “εκείνη φταίει για όλα”.

Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, είχε προηγηθεί άγριος καβγάς μεταξύ του ζευγαριού, με τον 23χρονο να υποστηρίζει ότι η Gabby έγινε έξαλλη όταν ο Laundrie ανέβηκε στο τροχόσπιτο με λάσπες στα παπούτσια !

Το χρονικό της εξαφάνισης της 22χρονης

Η 22χρονη είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο με τον σύντροφό της, ξεκινώντας ένα ταξίδι με ένα φορτηγάκι, που επρόκειτο να διαρκέσει 4 μήνες και τους σταθμούς του οποίου μοιραζόταν συχνά το ζευγάρι με τους χρήστες του Instagram και του YouTube, όπου αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο.

Κατά τη διάρκεια αυτού του road trip, με φόντο εντυπωσιακά τοπία σε εθνικά πάρκα της αμερικανικής Δύσης, διακρίνεται η ξανθιά κοπέλα με τα γαλάζια μάτια να διασχίζει έναν ποταμό σε κάποιο φαράγγι ή να κατεβαίνει από αμμόλοφους.

Ωστόσο, μονάχα ο Laundrie επέστρεψε στην οικία τους στη Φλόριντα την 1η Σεπτεμβρίου, δηλαδή 10 ημέρες προτού η οικογένεια της Γκάμπριελ αναφέρει την εξαφάνισή της, σύμφωνα με την αστυνομία του Νορθ Πορτ, όπου το ζευγάρι διαμένει.

Τη νεαρή γυναίκα, η τελευταία επαφή της οποίας με την οικογένειά της ήταν στα τέλη Αυγούστου, την είχαν δει τελευταία φορά στο μεγαλοπρεπές εθνικό πάρκο Grand Teton, στο Ουαϊόμινγκ.

Ο Laundrie δεν “εκδήλωσε καμία βούληση να απαντήσει στις ερωτήσεις των ερευνητών” και δεν “παρείχε χρήσιμες πληροφορίες”, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε ότι τον θεωρεί “πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα”, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να τον κατονομάζει επισήμως ύποπτο.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου