ΔΙΕΘΝΗ

Απόπειρα πραξικοπήματος στο Σουδάν: Ασφαλείς όλοι οι Έλληνες πολίτες

απόπειρα-πραξικοπήματος-στο-σουδάν-α-410876

Οι διαμένοντες στο Σουδάν Έλληνες πολίτες είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, στη συνέχεια της απόπειρας πραξικοπήματος και κατόπιν επικοινωνίας της αρμόδιας πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο με τον επίτιμο πρόξενο στο Χαρτούμ.

H απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στο Σουδάν είχε οργανωθεί από στοιχεία μέσα και έξω από τις ένοπλες δυνάμεις και έχουν ήδη συλληφθεί οι πρώτοι απ’ αυτούς που συμμετείχαν στη συνωμοσία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αμπντάλα Χάμντοκ.

Αυτοί που οργάνωσαν την αποτυχημένη απόπειρα είχαν προσπαθήσει προηγουμένως να σπείρουν την ανασφάλεια, ιδιαίτερα στο ανατολικό Σουδάν, όμως απέτυχαν να υπονομεύσουν τη δημοκρατική μετάβαση της χώρας, πρόσθεσε ο Χάμντοκ μιλώντας από την τηλεόραση.

Καταδικάζουν οι ΗΠΑ την απόπειρα πραξικοπήματος

Η διπλωματία των ΗΠΑ καταδίκασε χθες Τρίτη την απόπειρα πραξικοπήματος, καταγγέλλοντας τις «αντιδημοκρατικές ενέργειες» και προειδοποιώντας εναντίον «κάθε ξένης ανάμιξης με σκοπό τη διασπορά παραπληροφόρησης ή την υπονόμευση της βούλησης των Σουδανών».

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νεντ Πράις, εξέφρασε την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στη διαδικασία «μετάβασης στη δημοκρατία» που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα της Αφρικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου