ΔΙΕΘΝΗ

Το καλοκαίρι φτάνει στο Παρίσι με… 5.000 τόνους άμμου

το-καλοκαίρι-φτάνει-στο-παρίσι-με-5-000-τ-406557

Για 12η συνεχή χρονιά οι όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι μετατρέπονται σε τεχνητές παραλίες εν όψει του καλοκαιριού.

Το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας μετατρέπεται έως τις 17 Αυγούστου σε μια λυτρωτική όαση για όσους εξακολουθούν να παραμένουν στην πόλη.

Οι δημοτικές αρχές συνεχίζουν αυτή την παράδοση της παρισινής Ριβιέρας, καθώς είχε, από την πρώτη κιόλας χρονιά, μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες. Για τις ανάγκες της πρωτοβουλίας «Paris Plages» μεταφέρθηκαν στο Παρίσι 5.000 τόνοι άμμου, οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της πόλης.

Τα σκαλιά του δημαρχείου του Παρισιού και οι εξωτερικοί του χώροι θυμίζουν πλέον αμμουδερή παραλία με γήπεδα μπάσκετ με αμαξίδια, μπιτς βόλεϊ, ακόμα και μπιτς ράγκμπι. Μάλιστα, θα διοργανωθούν και αγωνιστικά τουρνουά, προπονήσεις, αλλά και ενημερωτικά διαδραστικά εργαστήρια σχετικά με το πόσιμο νερό της πόλης. Όσο για τις απογευματινές ώρες, θα προβάλλονται ταινίες στο θερινό σινεμά, ενώ θα παρατεθούν και συναυλίες στη μεγάλη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία του δημαρχείου.

Όμως, το αγαπημένο σημείο των κατοίκων, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της Πόλης του Φωτός παραμένουν οι αποβάθρες του Σηκουάνα που έχουν καλυφθεί και αυτές με άμμο σε μήκος 2,8 χιλιομέτρων.

Στις ακτές του Σηκουάνα, θα υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, όπου όλοι θα μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο δίπλα στο νερό, ενώ πλήθος δραστηριοτήτων θα καλύψουν όλα τα γούστα. Οι λουόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαδρόμους μπόουλινγκ, μπιτς μπαρ, μαθήματα χορού και τάι-τσι, ενώ όσοι αγαπούν το διάβασμα στην παραλία, θα βρουν ακόμα και βιβλιοθήκη στην άμμο με πληθώρα επιλογών.

Προκειμένου το αστικό τοπίο να θυμίζει καλοκαίρι, έχει αξιοποιηθεί κάθε υδάτινο στοιχείο στην πόλη. Εκτός από τις όχθες του Σηκουάνα, μετατράπηκαν σε αμμουδιές και οι βόρειες περιοχές του Παρισιού. Ένα από τα αγαπημένα σημεία της κινηματογραφικής Αμελί, όπου πέρναγε αρκετές ώρες πετώντας βότσαλα στο νερό, ήταν το κανάλι St-Martin, που έχει μεταμορφωθεί με τη σειρά του σε μοναδικό καλοκαιρινό προορισμό. Δίπλα στο γραφικό κανάλι, το Πάρκο της Βιλέτ είναι έτοιμο να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους με μαθήματα οδήγησης αυτοκινούμενων πλοίων και μαθήματα μαγειρικής.

«Ακόμα και το Λούβρο αγαπά τις Παραλίες του Παρισιού», αυτός είναι ο τίτλος σε δημοσίευμά του γαλλικού περιοδικού «Le Nouvel Observateur», που αναφέρεται στην προσφορά του σπουδαίου μουσείου στο εν λόγω εγχείρημα. Η σήραγγα Τuileries έχει μετατραπεί σε γκαλερί τέχνης προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους να θαυμάσουν με μια παιχνιδιάρικη και ανατρεπτική ματιά επιλεγμένες συλλογές του Λούβρου. Το θέμα της έκθεσης σχετίζεται με λουόμενους και κολυμβητές, ενώ η Αφροδίτη, η Άρτεμις και άλλες νύμφες της μυθολογίας κοσμούν τους τοίχους της σήραγγας.

Αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία για πρώτη φορά διοργανώνεται με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μουσείου της χώρας, γεγονός που προσδίδει μια αξιοσημείωτη αύρα πολιτισμού στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της γαλλικής πρωτεύουσας.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου