ΔΙΕΘΝΗ

Την έξοδο από την Ολλανδία δείχνει στην κόρη του Πούτιν ολλανδός δήμαρχος

την-έξοδο-από-την-ολλανδία-δείχνει-στη-404992

Διαρκώς αυξανόμενο προσωπικό τόνο παίρνει η ολλανδική οργή κατά της Ρωσίας εν μέσω των θερμών εξελίξεων της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους, με ορισμένους Ολλανδούς να ζητούν την άμεση απομάκρυνση από τη χώρα τους της κόρης του Βλαντίμιρ Πούτιν Μαρία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο δήμαρχος της πόλης Χίλβερσουμ δήλωσε ευθέως ότι η 29χρονη κόρη του ρώσου προέδρου, η οποία πιστεύεται ότι ζει κάπου στο Βοορσχότεν μαζί με τον ολλανδό σύντροφό της, πρέπει να φύγει από την Ολλανδία.

Φαίνεται ωστόσο πως ο Πίετερ Μπρόερτγιες το «ξανασκέφτηκε». Μετανιωμένος, λίγη ώρα αργότερα επανήλθε στο θέμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Τα σχόλια του παραδέχτηκε «δεν ήταν σοφά, προήλθαν όμως από ένα αίσθημα αδυναμίας το οποίο πολλοί θα αναγνωρίσουν».

Εκκληση για ειρηνική διαδήλωση έξω από το σπίτι της κόρης του Πούτιν απηύθυναν επίσης και οι Ουκρανοί που μένουν μόνιμα στην Ολλανδία, σύμφωνα με την εφημερίδα «De Telegraaf».

Αν και ο Πούτιν εμφανίζεται διαρκώς και αδιαλείπτως στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, ελάχιστα είναι γνωστά τόσο για τη Μαρία όσο και για τη δεύτερη κόρη του, την 27χρονη Γιεκατερίνα. Ο ρώσος πρόεδρος φροντίζει να τις προστατεύει από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό και – επισήμως τουλάχιστον – δεν έχουν ποτέ φωτογραφηθεί αφότου ενηλικιώθηκαν. Από τη στιγμή μάλιστα που ο πατέρας τους ανέλαβε τα ηνία της χώρας σταμάτησαν να πηγαίνουν στο σχολείο και ακολούθησαν κατ’ οίκον εκπαίδευση.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου