ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Γκάνγκστερ εκτέλεσαν αρχηγό της μαφίας μέσα στο δικαστήριο

ινδία-γκάνγκστερ-εκτέλεσαν-αρχηγό-τη-403616

Ένας από τους πιο διαβόητους γκάνγκστερ της Ινδίας σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμούς σε αίθουσα δικαστηρίου στο Δελχί, όταν μέλη μιας αντίπαλης συμμορίας μεταμφιέστηκαν σε δικηγόρους και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν όταν ο Jitendra Maan, γνωστός με το ψευδώνυμο Γκόγκι, ένας από τους πιο καταζητούμενους άνδρες του Δελχί, μπήκε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για δολοφονία και εκβιασμό. Η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά, σύμφωνα με τον Guardian, σκοτώνοντας δύο ένοπλους.

Ο 30χρονος Γκόγκι διηύθυνε την περιβόητη συμμορία Jitendra Gogi, η οποία έχει εμπλακεί σε αρκετές υποθέσεις, όπως δολοφονίες, απαγωγές, εκβιασμοί και αρπαγές γης. Για χρόνια, είχε επίσης εμπλακεί σε μια διαμάχη με μια άλλη ομάδα, την συμμορία “Tillu”. Η διαμάχη τους έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών μελών και των δύο πλευρών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στα δικαστήρια του Δελχί, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς οι άνδρες μπόρεσαν να μπουν στο δικαστήριο μεταφέροντας όπλα.

Η αντιπαλότητα του Γκόγκι με τη συμμορία Tillu – η οποία διευθύνεται από τον φυλακισμένο ηγέτη της Sunil Tajpuria, με το ψευδώνυμο Τίλου – φαίνεται ότι χρονολογείται από την εποχή τους ως φοιτητές σε Πανεπιστήμιο του Δελχί.

Σύμφωνα με τους Hindustan Times, ο Gogi ήταν πικραμένος επειδή ο Tillu και οι συνεργάτες του είχαν χτυπήσει τον φίλο του στις φοιτητικές εκλογές το 2010. Η διαμάχη κλιμακώθηκε το 2012 όταν η συμμορία του Γκόγκι φέρεται να πυροβόλησε έναν από τους φίλους του Τίλου, προκαλώντας έναν χρόνιο πόλεμο σε όλη την πρωτεύουσα.

Ο Γκόγκι συνελήφθη τον Μάρτιο του 2020 αφού διέφυγε από τις αρχές για τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφέρθηκε αμοιβή τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων λιρών για τη σύλληψή του.

Μετά την απόδρασή του, το όνομά του επανειλημμένα συνδέθηκε με δολοφονίες υψηλού προφίλ. Αυτό περιλαμβάνει τη δολοφονία της Harshita Dahiya, μιας δημοφιλούς τραγουδίστριας στην πολιτεία Haryana, το 2017. Ο Γκόγκι κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Dahiya κατόπιν αιτήματος του κουνιάδου της, τον οποίο είχε γνωρίσει στη φυλακή. Σε αντάλλαγμα, ο κουνιάδος είχε προφανώς συμφωνήσει να βοηθήσει τον Γκόγκι να σκοτώσει έναν από τους αντιπάλους του, σύμφωνα με την Indian Express.

Τον επόμενο χρόνο, τον Ιούνιο του 2018, ο Γκόγκι συνδέθηκε με μια άλλη επίθεση, όπου τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν, όταν άνδρες άνοιξαν πυρ σε δρόμο στο Μπουράρι του βόρειου Δελχί. Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας 17χρονος που ήταν ανιψιός ενός από τους συνεργάτες του Τίλου.

Το 2019, ο βοηθός του κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Virender Mann, ενός φερόμενου ως εγκληματία. Πέθανε αφού τον πυροβόλησαν 25 φορές.

Η αστυνομία κατάφερε τελικά να συλλάβει τον Γκόγκι το 2020 αφού ένας από τους στενούς συνεργάτες του δημοσίευσε μια φωτογραφία από το ταξίδι τους στα Starbucks, στο Facebook. Η εικόνα έδειχνε τρία χάρτινα φλιτζάνια, επικαλυμμένα με σαντιγί και σιρόπι, που έφεραν τα ονόματα Rohit, Gogi και Fajjie.

Οι αξιωματικοί επισκέφθηκαν πολλά υποκαταστήματα της αλυσίδας καφέ και τελικά τον εντόπισαν.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου