ΔΙΕΘΝΗ

Βουλή των Αντιπροσώπων προς Κλίντον: «Παραδώστε τον server με τα emails σας»

βουλή-των-αντιπροσώπων-προς-κλίντον-401729

Η Χίλαρι Κλίντον «θα πρέπει να είναι ειλικρινής» και να παραδώσει τον server με τα προσωπικά της emails στον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διεμήνυσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπέχνερ.

Τουλάχιστον τέσσερα emails από τον λογαριασμό που χρησιμοποιούσε η Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών περιείχαν απόρρητες πληροφορίες, σύμφωνα με κυβερνητική επιτροπή.

Η ίδια η Κλίντον, η επικρατέστερη μέχρι στιγμής για το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016, επανέλαβε για μία ακόμη φορά το Σάββατο ότι ούτε έλαβε ούτε και έστειλε απόρρητες πληροφορίες μέσω του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα περισσότερα emails της Κλίντον που έχουν μέχρι στιγμής δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται να στηρίζουν τα λεγόμενά της, ότι δηλαδή ουδέποτε έλαβε απόρρητες πληροφορίες στην προσωπική της ηλεκτρονική αλληλογραφία. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα, σύμφωνα με τους New York Times οι οποίοι γνωστοποίησαν το περιεχόμενο μέρους αυτών τον Μάιο, στα οποία περιέχονται αυτό που η αμερικανική κυβέρνηση ονομάζει «ευαίσθητες» πληροφορίες.

Στα περισσότερα εκφράζονται οι ποικίλες ανησυχίες τόσο της Κλίντον όσο και των συμβούλων της για την επομένη της επίθεσης στη Βεγγάζη, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους ο αμερικανός πρεσβευτής Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις ακόμη Αμερικανοί.

Στις «ευαίσθητες», πλην όμως όχι απόρρητες πληροφορίες, περιλαμβάνονται στοιχεία για το πού βρίσκονταν εκείνη την κρίσιμη και ανασφαλή περίοδο της Αραβικής Ανοιξης αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου